15/05/2023 15/05/2023 Από την Τρίτη 2 Μαΐου μέχρι την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, η Γ’ Λυκείου της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής πραγματοποίησε πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συμμετείχαν 7 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές. Ήταν η πρώτη φορά που η Πατμιάδα υλοποίησε εκδρομή στο εξωτερικό. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της...
15 Μαΐου, 2023 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 13:57

Στην Κωνσταντινούπολη η πρώτη εκδρομή της Πατμιάδας Σχολής στο εξωτερικό

Διαδώστε:
Στην Κωνσταντινούπολη η πρώτη εκδρομή της Πατμιάδας Σχολής στο εξωτερικό

Από την Τρίτη 2 Μαΐου μέχρι την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, η Γ’ Λυκείου της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής πραγματοποίησε πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συμμετείχαν 7 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές. Ήταν η πρώτη φορά που η Πατμιάδα υλοποίησε εκδρομή στο εξωτερικό.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της Κωνσταντινούπολης, ξεναγήθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αγία Σοφία, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών όπου έψαλαν τον Ακάθιστο Ύμνο, την Ζωοδόχο Πηγή του Μπαλουκλί, στον Βυζαντινό Ιππόδρομο, στο Βυζαντινό Υδραγωγείο, στο ανάκτορο Τοπ Καπί και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή όπου φοίτησε ο ιδρυτής και πρώτος διδάσκαλος της Σχολής Άγιος Μακάριος Καλογεράς και στην οποία υπήρξε Σχολάρχης ένας άλλος λαμπρός απόφοιτος της Πατμιάδας, ο Εθνομάρτυρας Άγιος Δωρόθεος ο Πρώιος, Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως.

“Κατά την πρώτη επίσκεψή μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, σταθήκαμε συγκινημένοι μπροστά στην Κλειστή Πύλη, το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’, μαθητή της Πατμιάδας. Μας υποδέχθηκαν με πατρική αγάπη ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, καθότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης απουσίαζε στο εξωτερικό, και ο Μέγας Πρωτοσύγκελος κ. Θεόδωρος. Η Σχολή μας επέδωσε στον Πατριαρχικό Επίτροπο αναμνηστικό δώρο, χειρόγραφο με κείμενο του Γ. Σφραντζή σχετικό με την Άλωση που φιλοτέχνησε η κ. Ειρήνη Στράτου. Μετά την ξενάγηση, παρατέθηκε σε όλους μας γεύμα παρόντων και άλλων Αρχιερέων του Θρόνου”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή. 

Για την επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης διαβάστε: Προσκυνητές από την Πατμιάδα Σχολή στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων