16/02/2023 16/02/2023 Ο Β’ τόμος του βιβλίου «Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός» εκδόθηκε στην Ουκρανία. Η ουκρανική έκδοση του εν λόγω βιβλίου, που διαφέρει από την ελληνική συνιστάται από δυο τόμους. Ο Β’ τόμος του βιβλίου συνεχίζει να διηγείται για τη ζωή και τους αγώνες του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδίνου, για την επιστροφή του και των αδελφών του στο Άγιο Όρος...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 17:52

Εκδόθηκε στην Ουκρανία ο Β’ τόμος του βιβλίου «Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός»

Διαδώστε:
Εκδόθηκε στην Ουκρανία ο Β’ τόμος του βιβλίου «Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός»

Ο Β’ τόμος του βιβλίου «Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός» εκδόθηκε στην Ουκρανία. Η ουκρανική έκδοση του εν λόγω βιβλίου, που διαφέρει από την ελληνική συνιστάται από δυο τόμους.

Ο Β’ τόμος του βιβλίου συνεχίζει να διηγείται για τη ζωή και τους αγώνες του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδίνου, για την επιστροφή του και των αδελφών του στο Άγιο Όρος μετά τους διωγμούς και συκοφαντίες στην Κύπρο.

Ο αναγνώστης θα εντρυφήσει στην ζωή της μελλοντικής Βατοπαιδινής αδελφότητας στο Άγιο Όρος, στην ιστορία της επανδρώσεως του κοινοβίου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, για τις δυσκολίες που έπεσαν την αδελφότητα σε αυτόν τον δρόμο. Το βιβλίο είναι γεμάτο από λόγια και διδασκαλία του Γέροντα Ιωσήφ, την αλληλογραφία του με πνευματικά του τέκνα και τους φίλους. Το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου ιδίως συγκινεί τον αναγνώστη αφού βυθίζεται στα τελευταία χρόνια της ζωής και στην αληθινώς οσιακή κοίμηση του Γέροντα.

Τον πρόλογο για αυτή την έκδοση παρείχε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Το βιβλίο εκδόθηκε από την Μητρόπολη Λβιβ σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ορθόδοξη Κληρονομιά της Ουκρανίας στο Άγιο Όρος».

Ο μεταφραστής του βιβλίου είναι ο κ. Ανδρέας Us, γνωστός μεταφραστής των αγιορείτικων βιβλίων στην Ουκρανία. 

Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος τόμος του βιβλίου για τον μακαριστό Γέροντα μεταφράστηκε και τυπώθηκε το 2021 για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του αγιορείτη ασκητή. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου 2021.

Έκδοση της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Τον βίο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ κατέγραψε ο σεβαστός Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ και το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός μέσα στις σελίδες του βιβλίου μαζί με την ιστόρηση της ζωής του αειμνήστου Γέροντός του περιγράφει και πτυχές του μυστηρίου της πνευματικής πατρότητος.

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στα Ελληνικά και προμηθευτείτε το!

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο: 

Στον τόμο αυτό βιογραφείται ο σεβαστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός μέσα από την πένα του πνευματικού του τέκνου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Μέσα από τις πέραν των 500 σελίδες του βιβλίου ξεπροβάλλουν με άμεσο και γλαφυρό τρόπο πλήθος στοιχείων, μαρτυριών και τεκμηρίων που φωτίζουν πολλές πτυχές της πνευματικής πορείας μίας εκ των οσίων μορφών του Αγίου Όρους της εποχής μας, της οποίας η ζωή βρίθει ασκητικών αγώνων, αυταπαρνήσεως, υπομονής, αλλά κυρίως αμέτρου ευαγγελικής αγάπης.

Ο Γέροντας Εφραίμ διηγείται τον πολύπαθο βίο του Γέροντος Ιωσήφ μέσα από τα γραπτά κείμενα και τις προφορικές ομιλίες του ίδιου, σε μία προσπάθεια να αποτυπωθεί με αυθεντικό τρόπο η προσωπικότητα του Γέροντος. Ταυτόχρονα παρουσιάζονται πρωτότυπες-αδημοσίευτες αναφορές για πρόσωπα που σημάδεψαν την ζωή του Γέροντος, όπως για τον Άγιο Ιωσήφ Ησυχαστή, τον Άγιο Εφραίμ Κατουνακιώτη, τον Άγιο Παΐσιο Αγιορείτη κ.α.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων