10/07/2020 10/07/2020 Τις πρώτες ενέργειες ώστε να ενταχθεί ο Δήμος Λαυρεωτικής στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ξεκίνησε η δημοτική Αρχή. Η πολιτιστική ιστορία και ο γεωλογικός πλούτος που διαθέτει η περιοχή είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που τονίζονται στην υποβολή της υποψηφιότητας, η οποία θα κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μάλιστα, ξεκίνησαν και εκδηλώσεις...
10 Ιουλίου, 2020 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2020 - 9:44

Στην UNESCO o Δήμος Λαυρεωτικής

Διαδώστε:
Στην UNESCO o Δήμος Λαυρεωτικής

Τις πρώτες ενέργειες ώστε να ενταχθεί ο Δήμος Λαυρεωτικής στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ξεκίνησε η δημοτική Αρχή. Η πολιτιστική ιστορία και ο γεωλογικός πλούτος που διαθέτει η περιοχή είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που τονίζονται στην υποβολή της υποψηφιότητας, η οποία θα κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μάλιστα, ξεκίνησαν και εκδηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των φορέων, όπου τονίστηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την επίτευξη του στόχου. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η λήψη απόφασης σχετικά με την προετοιμασία της πρότασης για την υποβολή της υποψηφιότητας ένταξης, η ενημέρωση για τον σχεδιασμό του έργου «Αξιοποίηση της μεταλλευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την αύξηση της επισκεψιμότητας του Δήμου Λαυρεωτικής» και η ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα «Τριλογία Αττικής: Λαύριο-Αθήνα-Ελευσίνα».

«Ξεκινήσαμε αυτή τη σπουδαία για τον δήμο μας διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά για τη χώρα μας που η υποψηφιότητα αφορά όχι σε αποσπασματικά μνημεία, αλλά σε μια ευρύτερη περιοχή. Αυτό έχει δυσκολίες, αλλά έχει και τεράστια δυναμική», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε την προετοιμασία, για να οργανώσουμε και να τεκμηριώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υποψηφιότητά μας. Έχουμε πίστη στις δυνατότητες του δήμου μας και έχουμε εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μας και τους εμπλεκόμενους φορείς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων