02/08/2023 02/08/2023  «Σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτουν ηλεκτρονικό εισιτήριο, από 1η Απριλίου 2024 θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα των ζωνών επισκεψιμότητας», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Real fm. Η υπουργός ανέφερε ότι από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει, πιλοτικά, το πρόγραμμα ζωνών στην Ακρόπολη, ύστερα από...
02 Αυγούστου, 2023 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2023 - 20:33

Στις 4 Σεπτεμβρίου οι ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη

Διαδώστε:
Στις 4 Σεπτεμβρίου οι ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη

 «Σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτουν ηλεκτρονικό εισιτήριο, από 1η Απριλίου 2024 θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα των ζωνών επισκεψιμότητας», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Real fm.

Η υπουργός ανέφερε ότι από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει, πιλοτικά, το πρόγραμμα ζωνών στην Ακρόπολη, ύστερα από τη σχετική μελέτη που υλοποιήθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ). Το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει στην ασφάλεια του μνημείου αλλά και των εργαζομένων, καθώς και στη βελτίωση της εμπειρίας που βιώνει ο επισκέπτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το μέγιστο ημερήσιο πλήθος επισκεπτών της Ακρόπολης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20.000, αριθμός που θα κατανεμηθεί σε ωριαίες ζώνες, από τις 8 πμ. μέχρι τις 8μμ., και θα αφορά σε όλους τους επισκέπτες, είτε είναι μεμονωμένοι είτε ομάδες.

«Έτσι, λοιπόν, διαμορφώνεται ένα πρόγραμμα, από τις 8 έως τις 9 το πρωί θα εισέρχονται στο χώρο 3.000 επισκέπτες. Τη δεύτερη ώρα, 9-10 πμ., οι επισκέπτες γίνονται 2.000 κ.ο.κ.», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η Λ. Μενδώνη, η οποία αναφέρθηκε και στα μέτρα προστασίας των επισκεπτών κατά τη διάρκεια του καύσωνα, σημειώνοντας ότι εγκαταστάθηκαν σκιάδια (τέντες) στις εισόδους, τα οποία πιθανόν να επαναχρησιμοποιηθούν του χρόνου, αλλά με την απαραίτητη προσοχή που απαιτεί ο χώρος.

Σχετικά με το φαινόμενο της διάθεσης εισιτηρίων από επιτήδειους, οι οποίοι υπόσχονται υπηρεσία “skip the line”, η υπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για εξαπάτηση του κοινού, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω της φύσης του μνημείου. Επίσης, σημείωσε ότι διαπιστώθηκε η αλλοίωση στο barcode συγκεκριμένων εισιτηρίων, κάτι που οδήγησε τον ΟΔΑΠ στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. «Ακριβώς επειδή είδαμε ότι υπάρχουν αρκετά συχνά τέτοια φαινόμενα, δηλαδή επισκέπτες να έχουν εισιτήρια τα οποία πωλούνται από ιδιώτες ακριβότερα από το εισιτήριο επίσκεψης στην Ακρόπολη, εκδώσαμε πρόσφατα ανακοίνωση με την οποία επισημαίνουμε ότι λόγω της φύσεως των Προπυλαίων, δεν μπορεί να υπάρξει υπηρεσία “Skip the line”», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση ακροατή για τη λειτουργία και τις υποδομές για εμποδιζόμενα άτομα, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη προσβασιμότητα πλέον στο μνημείο σε σχέση με το παρελθόν. Έχει αναβαθμιστεί η λειτουργία του ανελκυστήρα πλαγιάς και τα εμποδιζόμενα άτομα χρησιμοποιούν τα board cars, τα οποία εξυπηρετούν στην απόσταση που μεσολαβεί από την είσοδο της Ακρόπολης μέχρι τον ανελκυστήρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων