03/12/2021 03/12/2021 ​Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε χθες στο γραφείο της τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Matthew Lodge. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Η Υπουργός...
03 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2021 - 10:27

Στο επίκεντρο τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Διαδώστε:
Στο επίκεντρο τα Γλυπτά του Παρθενώνα

​Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε χθες στο γραφείο της τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Matthew Lodge.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Η Υπουργός και ο Πρέσβης συζήτησαν επίσης τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Όπως είπε ο κ. Lodge, το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει την ελληνική πρωτοβουλία για την προστασία των μνημείων από την κλιματική κρίση.

Τόσο ο Πρέσβης όσο και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέφρασαν την επιθυμία και τη βούληση των δύο χωρών για σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Διευθύντρια του Βρετανικού Συμβουλίου Αναστασία Ανδρίτσου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων