31/10/2019 31/10/2019 ​Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, δέχθηκε την κ. Ariana Rockefeller, εγγονή του φιλέλληνα επιχειρηματία David Rockefeller. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, “η σχέση της οικογένειας Rockefeller με την Ελλάδα είναι μακρά. Ο John Rockefeller, πατέρας του David, λάτρευε την αισθητική της αρχαιότητας και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούσαν την...
31 Οκτωβρίου, 2019 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2019 - 11:24

Συνάντηση της Λ. Μενδώνη με την κ. Ariana Rockefeller

Διαδώστε:
Συνάντηση της Λ. Μενδώνη με την κ. Ariana Rockefeller

​Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, δέχθηκε την κ. Ariana Rockefeller, εγγονή του φιλέλληνα επιχειρηματία David Rockefeller.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, “η σχέση της οικογένειας Rockefeller με την Ελλάδα είναι μακρά. Ο John Rockefeller, πατέρας του David, λάτρευε την αισθητική της αρχαιότητας και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούσαν την αρχαία Αθήνα, τον Περικλή και τη δημιουργία της Ακρόπολης. Αργότερα, ο David Rockefeller διατήρησε την αγάπη της οικογένειάς του για την Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ενώ συχνά επισκεπτόταν το Άγιο Όρος”.

To Ίδρυμα Rockefeller, χρηματοδότησε ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά τη δεκαετία του ’30. Συγκεκριμένα, το 1929 το Ίδρυμα διέθεσε κεφάλαια για την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής του Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς. Επίσης, χρηματοδότησε υποτροφίες για την εκπαίδευση αρχαιολόγων.

Στη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η κ. Ariana Rockefeller πρόσφερε στην Υπουργό έκδοση με τα απομνημονεύματα του παππού της, καθώς και αντίγραφο δωρεάς του Ιδρύματος Rockefeller το 1940, ποσού 150.000 δολαρίων προς την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, με σκοπό τη συνέχιση των ανασκαφών στην Αρχαία Αγορά. Το πρωτότυπο έγγραφο βρίσκεται αρχειοθετημένο στο Αρχείο του Ιδρύματος Rockefeller στη Νέα Υόρκη. Η κ. Rockefeller διαβεβαίωσε την Υπουργό ότι θα συνεχίσει να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον με εκείνο του προγόνου της για τα ελληνικά θέματα, καθώς αναλαμβάνει το σχετικό τμήμα του Ιδρύματος Rockefeller.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων