21/06/2023 21/06/2023 Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Ειρήνης Στρατού με τίτλο «Η Εκπνοή της Βασιλεύουσας», θα πραγματοποιηθούν στις 28 Ιουνίου στις 19:00 στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Του Δημήτρη Στρουμπάκου  Η έκθεση βασίζεται στις περιγραφές του Γεωργίου Φραντζή για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και την κατάρρευση της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η θλιβερή έκβαση των γεγονότων αποτυπώνεται με...
21 Ιουνίου, 2023 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2023 - 14:03

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Εκπνοή της Βασιλεύουσας» αφιερωμένη στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Διαδώστε:
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Εκπνοή της Βασιλεύουσας» αφιερωμένη στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Ειρήνης Στρατού με τίτλο «Η Εκπνοή της Βασιλεύουσας», θα πραγματοποιηθούν στις 28 Ιουνίου στις 19:00 στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

Του Δημήτρη Στρουμπάκου 

Η έκθεση βασίζεται στις περιγραφές του Γεωργίου Φραντζή για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και την κατάρρευση της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η θλιβερή έκβαση των γεγονότων αποτυπώνεται με καλλιγραφίες και μικρογραφίες, συνδυάζοντας αρμονικά γεωμετρικά μοτίβα, στοιχεία της φύσης και ζωγραφικές παραστάσεις. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως: ιαπωνικό χαρτί, σκόνες αγιογραφίας, και χρυσός.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 28 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, από Δευτέρα έως Κυριακή 9πμ με 7μμ.

Λίγα λόγια για την Ειρήνη/Ρένα Στράτου

Η Ρένα Στράτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατοχή Μεσολογγίου και από το 2012 ζει μόνιμα στην Πάτμο.

Παρακολούθησε στην Αθήνα μαθήματα αγιογραφίας κατά τα έτη 2007-2010. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στη Λιβαδειά, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτμο.

Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Πάτμο και στην Ρόδο.

Η έκθεση αυτή αφιερώνεται στη μνήμη του αδερφού της Δημήτριου Στράτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων