04/03/2019 04/03/2019 Εγκαινιάστηκαν στην ρουμανική πόλη Τιμισοάρα τα Πρώτα “Κουτιά Ανάγνωσης” στο βοτανικό πάρκο  Carmen Sylva. Πρόκειται για μικροσκοπικές βιβλιοθήκες, γεμάτες βιβλία τα οποία είναι διαθέσιμα στον κόσμο για ανάγνωση. Κάθε κουτί περιέχει από 40 μέχρι 60 βιβλία. Οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας τονίζουν ότι τα βιβλία αυτά προσφέρονται για ανάγνωση, ενώ αν κάποιος επιθυμεί να πάρει...
04 Μαρτίου, 2019 - 12:01

Τα “Κουτιά της Ανάγνωσης” στην Τιμισοάρα

Διαδώστε:
Τα “Κουτιά της Ανάγνωσης” στην Τιμισοάρα

Εγκαινιάστηκαν στην ρουμανική πόλη Τιμισοάρα τα Πρώτα “Κουτιά Ανάγνωσης” στο βοτανικό πάρκο  Carmen Sylva. Πρόκειται για μικροσκοπικές βιβλιοθήκες, γεμάτες βιβλία τα οποία είναι διαθέσιμα στον κόσμο για ανάγνωση.

Κάθε κουτί περιέχει από 40 μέχρι 60 βιβλία. Οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας τονίζουν ότι τα βιβλία αυτά προσφέρονται για ανάγνωση, ενώ αν κάποιος επιθυμεί να πάρει ένα βιβλίο σπίτι του θα πρέπει να το αντικαταστήσει με ένα άλλο. Προσθέτουν μάλιστα ότι, στόχος είναι να βρουν ένα κίνητρο οι Ρουμάνοι να διαβάζουν.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της Eurostat, μόνο το 2,8% των κατοίκων της Ρουμανίας διαβάζουν έστω κι ένα βιβλίο το μήνα, ενώ ένας στους πέντε δεν έχει διαβάσει ούτε ένα βιβλίο στη ζωή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων