16/04/2021 16/04/2021 Μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα στη βόρεια κλίτυ του Βράχου της Ακρόπολης θα αναρτήσει το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Λίνα Μενδώνη.  Οι δυο άνδρες τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 επί γερμανικής κατοχής βρέθηκαν για να κατεβάσουν την χιτλερική σημαία και τα κατάφεραν.   «Καμία πινακίδα...
16 Απριλίου, 2021 - 19:30

Τα ονόματα Γλέζου και Σάντα – επιγραφή στην Ακρόπολη

Διαδώστε:
Τα ονόματα Γλέζου και Σάντα – επιγραφή στην Ακρόπολη

Μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα στη βόρεια κλίτυ του Βράχου της Ακρόπολης θα αναρτήσει το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Λίνα Μενδώνη. 

Οι δυο άνδρες τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 επί γερμανικής κατοχής βρέθηκαν για να κατεβάσουν την χιτλερική σημαία και τα κατάφεραν.  

«Καμία πινακίδα δεν αναρτήθηκε και ούτε πρόκειται να αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακρόπολης. Στη βόρεια κλιτύ της θα αναρτηθεί μαρμάρινη επιγραφή με δύο ονόματα, του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη. Γιατί η μακρά ιστορική διάρκεια, η μεγάλη διαχρονία, αυτού του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται».

Αυτό δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι θα αναρτηθεί στην Ακρόπολη πινακίδα με το όνομά της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων