12/02/2021 12/02/2021 «Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για τους Ήρωες του τότε και τους συνδέουμε με τους Ήρωες του σήμερα. Ποιοι είναι οι δικοί σου Καθημερινοί Ήρωες, και τι τους κάνει να ξεχωρίζουν; Ένας πυροσβέστης; Ένας γιατρός; Ένα παιδί που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον; H μητέρα ή ο...
12 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:24
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2021 - 13:26

Tα παιδιά ζωγραφίζουν τους «Καθημερινούς Ήρωες»

Διαδώστε:
Tα παιδιά ζωγραφίζουν τους «Καθημερινούς Ήρωες»

«Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για τους Ήρωες του τότε και τους συνδέουμε με τους Ήρωες του σήμερα. Ποιοι είναι οι δικοί σου Καθημερινοί Ήρωες, και τι τους κάνει να ξεχωρίζουν; Ένας πυροσβέστης; Ένας γιατρός; Ένα παιδί που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον; H μητέρα ή ο πατέρας σου; Τους βλέπουμε γύρω μας, τους φανταζόμαστε και τους ζωντανεύουμε στο χαρτί, κάνοντάς τους ακόμα πιο μοναδικούς».

«Καθημερινοί Ήρωες» είναι ο τίτλος του φετινού, 8ου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, ψηφιακά. Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr/ τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό, συμμετέχουν στο τέλος στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν όλο το χρόνο δημιουργικές δραστηριότητες και αποκτούν γνώσεις που τα μυούν στο σύμπαν της Ιστορίας και της Τέχνης.

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 26.000 συμμετοχές, και με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να σκεφτούν και να αποτυπώσουν τον δικό τους Καθημερινό Ήρωα.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ.

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι: Ορέστης Ανδρεαδάκης (Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), Κωστής Βελώνης (εικαστικός), Κατερίνα Γρέγου (ιστορικός τέχνης, μουσειολόγος), Καλλιόπη Κύρδη (εκπαιδευτικός, συγγραφέας) και Χαρά Μαραντίδου (εικαστικός, designer και αρχιτέκτονας).

Συμμετοχές μέχρι τις 25 Μαρτίου 2021.

Για ερωτήσεις, πληροφορίες: [email protected]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων