18/10/2023 18/10/2023 Το Εργαστήριο Ηθικής και Βιοηθικής των Θρησκειών της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του μακαριστού Βασιλείου Γ. Φανάρα (1967-2023), Διευθυντή του Εργαστηρίου και Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 12:27

Θεολογική Σχολή ΕΚΠΑ: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον μακαριστό Βασίλειο Γ. Φανάρα

Διαδώστε:
Θεολογική Σχολή ΕΚΠΑ: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον μακαριστό Βασίλειο Γ. Φανάρα

Το Εργαστήριο Ηθικής και Βιοηθικής των Θρησκειών της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του μακαριστού Βασιλείου Γ. Φανάρα (1967-2023), Διευθυντή του Εργαστηρίου και Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:00 | Επιμνημόσυνη Δέηση στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας της Πέμπτης στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Κτηρίου της Θεολογικής Σχολής, Πανεπιστημιούπολη ΕΚΠΑ, Άνω Ιλίσια, 157 72, Αθήνα

09:45 | Διάλειμμα – Κέρασμα

10:00 | Εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Αίθουσα Οπτικοακουστικής Διδασκαλίας της Θεολογικής Σχολής με παρεμβάσεις από μέλη της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας.

Ο μακαριστός διετέλεσε Διευθυντής του «Εργαστηρίου Ηθικής και Βιοηθικής των Θρησκειών», εμπειρογνώμονας Ηθικής και Ακεραιότητας της Έρευνας (Ethics Expert) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Υπήρξε μέλος Ευρωπαϊκών Εταιρειών Βιοϊατρικής Δεοντολογίας και Γενετικής, υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων και Σύμβουλος Ηθικής του Golden Helix Foundation, μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ITERA και ενεργός Αξιολογητής στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου.

Είχε εκπονήσει μία από τις πρώτες διδακτορικές διατριβές στον κλάδο της Βιοηθικής στον Τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Υπήρξε για πολλά έτη καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φθάνοντας μέχρι τον βαθμό του Γυμνασιάρχη.

Το έργο του στην βιοηθική επικεντρώνεται στα ηθικά ζητήματα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αλλά επεκτείνεται και σε άλλα διλήμματα της βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Εκοιμήθη σε ηλικία 56 ετών στις 15 Ιουνίου 2023.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων