29/04/2020 29/04/2020 Ειδικοί καθηγητές και επιστήμονες καλούνται από το υπουργείο Παιδείας να εγγραφούν στο ανοικτό Μητρώο εποπτών/αξιολογητών και εκπονητών προγραμμάτων σπουδών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Στα προγράμματα αυτά, περιλαμβάνονται και τα Θρησκευτικά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Πρόκειται για πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στο ανοικτό μητρώο εποπτών/αξιολογητών και εκπονητών προγραμμάτων σπουδών, επιμορφωτικού υλικού, επιμορφωτών/ πολλαπλασιαστών του Ινστιτούτου...
29 Απριλίου, 2020 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2020 - 8:54

Θρησκευτικά: Πρόσκληση για εκπονητές προγραμμάτων σπουδών

Διαδώστε:
Θρησκευτικά: Πρόσκληση για εκπονητές προγραμμάτων σπουδών

Ειδικοί καθηγητές και επιστήμονες καλούνται από το υπουργείο Παιδείας να εγγραφούν στο ανοικτό Μητρώο εποπτών/αξιολογητών και εκπονητών προγραμμάτων σπουδών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Στα προγράμματα αυτά, περιλαμβάνονται και τα Θρησκευτικά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Πρόκειται για πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στο ανοικτό μητρώο εποπτών/αξιολογητών και εκπονητών προγραμμάτων σπουδών, επιμορφωτικού υλικού, επιμορφωτών/ πολλαπλασιαστών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την υποστήριξη των πράξεων: «Αναβάθμιση των Προγραμμάτων Σπουδών και Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με MIS: 5035542 και «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με MIS: 5035543.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να εγγραφούν στο ανωτέρω Μητρώο καλούνται να υποβάλουν αίτηση στη δικτυακή πύλη e-IEP: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo από 28.04.2020 έως και 12.05.2020 και ώρα μέχρι τις 15:00 μμ., συμπληρώνοντας αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα απαραίτητα πεδία, με τα αντίστοιχα τεκμήρια όπως περιγράφονται στην παρούσα Πρόσκληση. Επισημαίνεται ότι κατά την αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν και το σχετικό απαιτούμενο δείγμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων με πρόσφατη επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας εκφράζει τη διαφωνία της για τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών.
Η ΠΕΘ κάνει λόγο για επίμονη και ακατανόητη άρνηση της υπουργού για διάλογο αναφορικά με το θέμα των θρησκευτικών τα οποία εξακολουθούν να μην «αντιμετωπίζονται ισότιμα» με τα άλλα μαθήματα.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι διατηρούνται οι περιορισμοί στην διδασκαλία του εν λόγω μαθήματος στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού και εκφράζεται η αντίδραση για το γεγονός ότι εξαιρείται από τις εξετάσεις, διατηρώντας τον «αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των μαθημάτων, σε γραπτώς εξεταζόμενα και μη εξεταζόμενα.
Η ΠΕΘ καλεί την υπουργό να επανεξετάσει τις θέσεις της, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά και να μην αποκλείσει τους Θεολόγους από τον διάλογο για την συγγραφή των νέων βιβλίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων