31/05/2022 31/05/2022 Τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη εκφράζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Ο μακαριστός π. Αδαμάντιος υπήρξε Καθηγητής του Τμήματος και όπως σημειώνεται από τους συναδέλφους του οι φοιτητές και φοιτήτριές του ενθουσιάζονταν από την κριτική...
31 Μαΐου, 2022 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2022 - 12:22

Τμήμα Θεολογίας ΕΚΠΑ: “Ο π. Αδαμάντιος θα παραμείνει ζωντανός στις καρδιές όλων μας”

Διαδώστε:
Τμήμα Θεολογίας ΕΚΠΑ: “Ο π. Αδαμάντιος θα παραμείνει ζωντανός στις καρδιές όλων μας”

Τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη εκφράζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ο μακαριστός π. Αδαμάντιος υπήρξε Καθηγητής του Τμήματος και όπως σημειώνεται από τους συναδέλφους του οι φοιτητές και φοιτήτριές του ενθουσιάζονταν από την κριτική του σκέψη και κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο έθετε τη Θεολογία και την ποιμαντική της ευθύνη στο κέντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος.

“Ο π. Αδαμάντιος θα παραμείνει πάντοτε ζωντανός στη μνήμη και στις καρδιές όλων μας ως μεγαλόπνοος και αεικίνητος θεράπων της Θεολογίας αλλά και της εκκλησιαστικής διακονίας”, αναφέρει.

Αναλυτικά η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Τμήματος Θεολογίας: 

“Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη, επί σειρά ετών Καθηγητή του Τομέα Συστηματικής Θεολογίας του Τμήματος. Ο π. Αδαμάντιος επέτυχε να δώσει νέα πνοή στις ποιμαντικές σπουδές. Αξιοποιώντας τις γνώσεις της πρώτης επιστήμης του, της Ψυχιατρικής, και τη μακρά του εμπειρία στην εκκλησιαστική διακονία, οργάνωσε μαθήματα σύγχρονα, ελκυστικά και με χρηστική αξία. Οι φοιτητές και φοιτήτριές του ενθουσιάζονταν από την κριτική του σκέψη και κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο έθετε τη Θεολογία και την ποιμαντική της ευθύνη στο κέντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ο π. Αδαμάντιος θα παραμείνει πάντοτε ζωντανός στη μνήμη και στις καρδιές όλων μας ως μεγαλόπνοος και αεικίνητος θεράπων της Θεολογίας αλλά και της εκκλησιαστικής διακονίας.

Συλλυπητήρια θερμά στην οικογένεια και τους οικείους του εκδημήσαντα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων