08/03/2019 08/03/2019 Το 1ο  Βραβείο κατέκτησε η έκτη τάξη του 9ου  Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό “ Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια : Εκπαιδευτικές Γέφυρες” στην κατηγορία των ταινιών τεκμηρίωσης με το ντοκυμαντέρ «Βίοι παράλληλοι (Γρηγόριος Ε΄ – Κυπριανός)». Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, της...
08 Μαρτίου, 2019 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2019 - 9:47

Το 1ο Βραβείο κατέκτησε η έκτη τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό “ Κύπρος – Ελλάδα

Διαδώστε:
Το 1ο Βραβείο κατέκτησε η έκτη τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό “ Κύπρος – Ελλάδα

Το 1ο  Βραβείο κατέκτησε η έκτη τάξη του 9ου  Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό “ Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια : Εκπαιδευτικές Γέφυρες” στην κατηγορία των ταινιών τεκμηρίωσης με το ντοκυμαντέρ «Βίοι παράλληλοι (Γρηγόριος Ε΄ – Κυπριανός)».

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας.

Υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Μορφωτικό Γραφείο της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ελλάδα, Το Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Άμυνας και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

Το 9ο  Δημοτικό Σχολείο Βέροιας αποσπά για τρίτη χρονιά ανάλογη διάκριση στον ανωτέρω διαγωνισμό.  Συγκεκριμένα το 2016 κατέκτησε την πρώτη θέση με την ταινία μυθοπλασίας «Θα πάρω μιαν ανηφοριά» ενώ το 2018 την τρίτη θέση με την ταινία «Όλα για την πατρίδα».

H εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 19 Απριλίου στη Λευκωσία, στις εγκαταστάσεις της ΠΟΕΔ.

Τη νέα δημιουργία των μαθητών και των εκπαιδευτικών  Μπαμπίνα Έλενας, Γρηγοριάδου Παρασκευής, Λάντζου Θωμά, Βαλομάνδρα Ζωγραφίας και Κοκκίνη Ιωάννη μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ευχαριστούμε για την συμβολή τους στην δημιουργία της ταινίας:

 • τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν καθώς και τους γονείς τους
  • το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και ειδικότερα την πρόεδρο κ. Αναστασία Κωνσταντίνου
 • τον Διευθυντή  του σχολείου κ. Γκιορτζή Εμμανουήλ και τον Σύλλογο Διδασκόντων για την συνολική και συλλογική βοήθεια τους.
 • τον Ηγούμενο και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά
  • την Ιερά Μητρόπολη Βέροιας
  • τον Αρχιμανδρίτη κ.κ. Πρόδρομο και τον Πρωτοσύγκελο κ.κ.Αθηναγόρα
  • τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας “Θεανώ Ζωγιοπούλου”
 • την κ. Ευανθία Σπανού και τον κ. Αναστάσιο  Σαββίδη απο την Χριστιανική Ένωση Βέροιας
  • τον κ. Σταυρίδη Αθανάσιο  της ΚΕΠΑ Βέροιας
  • τους λειτουργούς του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Πανοράματος Βέροιας
 • την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας
 • τον κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο της ιστοσελίδας Πεμπτουσία
  • τους κ.κ.  Ευαγόρα Καραγιώργη και Μιχάλη Πιερή του ΘΕΠΑΚ Πανεπιστημίου Κύπρου

πηγή:https://www.laosnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων