21/04/2022 21/04/2022 Από την ερχόμενη σχολική χρονιά, 2022-2023, οι εγγραφές των μαθητών στην Α’ Γυμνασίου και στην Α’ Λυκείου στα Εκκλησιαστικά Σχολεία της Ελλάδος ακολουθούν τον τρόπο εγγραφής μαθητών στα Πρότυπα Σχολεία, δηλαδή προβλέπονται συγκεκριμένες θέσεις ανά σχολείο, οι γονείς κάνουν αίτηση και προς το τέλος Ιουνίου οι υποψήφιοι μαθητές εξετάζονται σε Γλώσσα, Θρησκευτικά και Μαθηματικά. Οι...
21 Απριλίου, 2022 - 20:14
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 19:59

Το Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Ε.) για τις εγγραφές στα Εκκλησιαστικά Σχολεία

Διαδώστε:
Το Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Ε.) για τις εγγραφές στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Από την ερχόμενη σχολική χρονιά, 2022-2023, οι εγγραφές των μαθητών στην Α’ Γυμνασίου και στην Α’ Λυκείου στα Εκκλησιαστικά Σχολεία της Ελλάδος ακολουθούν τον τρόπο εγγραφής μαθητών στα Πρότυπα Σχολεία, δηλαδή προβλέπονται συγκεκριμένες θέσεις ανά σχολείο, οι γονείς κάνουν αίτηση και προς το τέλος Ιουνίου οι υποψήφιοι μαθητές εξετάζονται σε Γλώσσα, Θρησκευτικά και Μαθηματικά.
Οι μαθητές που πρόκειται να εγγραφούν στην Α’ Γυμνασίου εξετάζονται στην ύλη των μαθημάτων αυτών του Δημοτικού, ενώ οι υποψήφιοι για την Α’ Λυκείου στην ύλη της Γ’ Γυμνασίου. Στη συνέχεια, εξάγονται τα αποτελέσματα με αξιολογική σειρά.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Υπουργείο για τις ημερομηνίες, τον τόπο και τον τρόπο των εισαγωγικών εξετάσεων.
Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τα σχετικά έγγραφα με τις αντίστοιχες θέσεις ανά σχολείο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων