19/05/2021 19/05/2021 Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του, να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε κατά το έτος 1977, τη 18η Μαΐου ως «Διεθνή Ημέρα Μουσείων» (“International Museum Day”). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να μετατραπούν τα Μουσεία σε φορείς πολιτισμικών αλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της...
19 Μαΐου, 2021 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2021 - 14:16

Το Μουσείο Κρητικών Βοτάνων στην ΟΑΚ

Διαδώστε:
Το Μουσείο Κρητικών Βοτάνων στην ΟΑΚ

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του, να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε κατά το έτος 1977, τη 18η Μαΐου ως «Διεθνή Ημέρα Μουσείων» (“International Museum Day”).

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να μετατραπούν τα Μουσεία σε φορείς πολιτισμικών αλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών». Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα Μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για τους λόγους αυτούς, ως θέμα του φετινού εορτασμού ορίστηκε «Το μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Το Μουσείο Κρητικών Βοτάνων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), συμμετέχοντας, όπως κάθε χρόνο, στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, δίδει τη δυνατότητα στους φίλους του Ιδρύματος να περιηγηθούν διαδικτυακά στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος και να ενημερωθούν για το Μουσείο, τις περιβαλλοντικές δράσεις του Ιδρύματος και του Παραρτήματός του, του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, στο οποίο είναι υπεύθυνος ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιδρύματος Αντώνης Καλογεράκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων