20/02/2020 20/02/2020 Από το Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, ενώ προετοιμάζονται νέα βιβλία για όλα τα μαθήματα, όπως γράφει σε μήνυμά της στο Twitter η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. “Εθελοντισμός, σεξουαλική αγωγή, πρόληψη από εξαρτήσεις, οδική ασφάλεια, σεβασμός στον άλλον και στη διαφορετικότητα, σεβασμός σε βασικές αρχές κοινωνικής συνύπαρξης ξεκινούν...
20 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2020 - 15:53

Το Σεπτέμβριο η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

Διαδώστε:
Το Σεπτέμβριο η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

Από το Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, ενώ προετοιμάζονται νέα βιβλία για όλα τα μαθήματα, όπως γράφει σε μήνυμά της στο Twitter η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

“Εθελοντισμός, σεξουαλική αγωγή, πρόληψη από εξαρτήσεις, οδική ασφάλεια, σεβασμός στον άλλον και στη διαφορετικότητα, σεβασμός σε βασικές αρχές κοινωνικής συνύπαρξης ξεκινούν από το Σεπτέμβριο. Χτίζονται αρχές, που προλαμβάνουν και τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού” αναφέρει η υπουργός και προσθέτει:

“Προετοιμάζουμε νέες θεματικές που θα ενταχθούν πιλοτικά τον Σεπτέμβριο στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, με στόχο ΚΑΙ την αποτροπή του σχολικού εκφοβισμού: ετοιμάζουν τους μαθητές ως ενεργούς πολίτες Σε συνεργασία με το ΙΕΠ ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών και νέα βιβλία για όλα τα μαθήματα, από το νηπιαγωγείο ως και το λύκειο. Άλλη καινοτομία είναι η εισαγωγή νέων θεματικών, που στοχεύει σε πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση. “

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων