23/08/2022 23/08/2022 Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ The Patriarch’s Room το οποίο αναφέρεται στην απομάκρυνση του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου από το θρόνο του προβάλλεται στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ – 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου. Η προβολή  του ντοκιμαντέρ έγινε σήμερα το μεσημέρι Τρίτη 23 Αυγούστου. Το The Patriarch’s Room σκηνοθέτησε η  Danae Elon και  απέσπασε το 2017,...
23 Αυγούστου, 2022 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2022 - 18:47

Το βραβευμένο “The Patriarch’s Room” στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

Διαδώστε:
Το βραβευμένο “The Patriarch’s Room” στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ The Patriarch’s Room το οποίο αναφέρεται στην απομάκρυνση του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου από το θρόνο του προβάλλεται στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ – 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου.

Η προβολή  του ντοκιμαντέρ έγινε σήμερα το μεσημέρι Τρίτη 23 Αυγούστου. Το The Patriarch’s Room σκηνοθέτησε η  Danae Elon και  απέσπασε το 2017,  το Βραβείο του Καλύτερου Κοινωνικοπολιτικού Ντοκιμαντέρ στον Καναδά και έχει διάρκεια 84’.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

«Η Πύλη Τζάφα είναι δική μας!» ούρλιαζαν τα πρωτοσέλιδα το 2005.

Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ειρηναίος κατηγορήθηκε για πώληση εκκλησιαστικής περιουσίας σε Εβραίους εποίκους. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Αλλά για πρώτη φορά στη 2000 ετών ιστορία της εκκλησίας, ο ηγέτης της εκδιώχθηκε.

Για 11 ολόκληρα χρόνια, ο Ειρηναίος φυλακιζόταν στα διαμερίσματά του. Σε αυτή την αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, η κινηματογραφίστρια Danae Elon ξετυλίγει τι πραγματικά συνέβη στον πρώην Πατριάρχη. Με πρωτοφανή πρόσβαση στις εσωτερικές λειτουργίες της εκκλησίας, αποκαλύπτεται μια καθηλωτική, μυστηριώδης, ενοχλητική και συχνά χιουμοριστική ιστορία για έναν άγνωστο κόσμο εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων