26/01/2021 26/01/2021 Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με το τι ισχύει για τη βαθμολόγηση μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου στο ‘Α τετράμηνο, καθώς επίσης και για την προσμέτρηση απουσιών, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι για όποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες στο Α’ τετράμηνο, υπάρχει...
26 Ιανουαρίου, 2021 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2021 - 12:59

Το υπ. Παιδείας για απουσίες και βαθμολογία

Διαδώστε:
Το υπ. Παιδείας για απουσίες και βαθμολογία

Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με το τι ισχύει για τη βαθμολόγηση μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου στο ‘Α τετράμηνο, καθώς επίσης και για την προσμέτρηση απουσιών, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι για όποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες στο Α’ τετράμηνο, υπάρχει η δυνατότητα να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών.

Όσο για την καταχώρηση των απουσιών, το υπουργείο διευκρίνισε ότι αυτή γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (δεν προσμετρώνται οι απουσίες λόγω τεχνικών ζητημάτων και ασθενείας). Επιπλέον, ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξεταστεί στο τέλος του τετραμήνου.

Αυτό άλλωστε επεσήμανε και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο MEGA τονίζοντας ότι στο τέλος του τετραμήνου θα αποφασίζεται ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των παιδιών». «Το αν δηλαδή είναι επαρκής ή όχι η φοίτηση θα κρίνεται στο τέλος του τετραμήνου», είπε χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Παιδείας «με ευαισθησία και με γνώση των δεδομένων» θα εξετάσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, όπως σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων