26/09/2023 26/09/2023 Το Βρετανικό Μουσείο δημιούργησε μία σελίδα στον ιστότοπό του που είναι αφιερωμένη στα αντικείμενα που αναζητούνται μετά από την αποκάλυψη στις 16 Αυγούστου ότι χιλιάδες αντικείμενα λείπουν από τις αποθήκες του. Σε αυτή τη σελίδα το Μουσείο ισχυρίζεται ότι δίνει λεπτομέρειες «για τις απώλειες», αναφέρει τις δράσεις «για την ανάκτηση των αντικειμένων» και προτείνει πως...
26 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2023 - 17:56

Βρετανικό Μουσείο: Δημοσιεύει εικόνες από αντικείμενα παρόμοια με τα κλεμμένα

Διαδώστε:
Βρετανικό Μουσείο: Δημοσιεύει εικόνες από αντικείμενα παρόμοια με τα κλεμμένα

Το Βρετανικό Μουσείο δημιούργησε μία σελίδα στον ιστότοπό του που είναι αφιερωμένη στα αντικείμενα που αναζητούνται μετά από την αποκάλυψη στις 16 Αυγούστου ότι χιλιάδες αντικείμενα λείπουν από τις αποθήκες του. Σε αυτή τη σελίδα το Μουσείο ισχυρίζεται ότι δίνει λεπτομέρειες «για τις απώλειες», αναφέρει τις δράσεις «για την ανάκτηση των αντικειμένων» και προτείνει πως μπορεί το κοινό να βοηθήσει.

Η συντριπτική πλειονότητα των αντικειμένων που εκλάπησαν είναι από το Τμήμα Ελλάδας και Ρώμης, αναφέρει το Μουσείο, και εμπίπτουν κυρίως σε δύο κατηγορίες: πολύτιμους λίθους και κοσμήματα. Τα αντικείμενα των φωτογραφιών «είναι παρόμοια με αυτά που λείπουν, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται στη συλλογή» αναγράφεται. Σύμφωνα με την ertnews, αυτό επιβεβαιώνει την ελλιπή καταγραφή των αντικειμένων που βρίσκονται στην κατοχή του Μουσείου. (Διαβάστε σχετικά: Βρετανικό Μουσείο: Περισσότεροι από 1.500 θησαυροί μπορεί να κλάπηκαν ή καταστράφηκαν)

Κλασικά ελληνικά και ρωμαϊκά πετράδια

«Η πλειονότητα των πολύτιμων λίθων είναι από τον ελληνιστικό και ρωμαϊκό κόσμο, αλλά μερικά μπορεί επίσης να έχουν κατασκευαστεί στη σύγχρονη εποχή σε μίμηση αρχαίων πολύτιμων λίθων. Μπορεί να παρουσιάζουν εικόνες διάσημων ατόμων από το κλασικό παρελθόν, μυθολογικές σκηνές, ζώα ή αντικείμενα. Αυτά τα πετράδια είναι ποικίλης ποιότητας. Κάποια θα είναι αποσπασματικά και κατεστραμμένα», αναφέρει η νέα ιστοσελίδα που δημιούργησε το Βρετανικό Μουσείο.

Oval Plasma intaglio – Photography by A. Masson – Berghoff.jpg

Χρυσά δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα

«Αυτά χρονολογούνται από όλη την αρχαιότητα, ιδιαίτερα από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού (περίπου 15ος έως 11ος αιώνας π.Χ.) και την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο», συμπληρώνει τη λίστα το Βρετανικό Μουσείο.

Upper part of Sard gem – The Trustees of the British Museum

«Έχουμε καταχωρήσει τα αντικείμενα που λείπουν στο Μητρώο Απώλειας Τέχνης.

Έχουμε δημιουργήσει μια διεθνή ομάδα ειδικών, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων προσωπικοτήτων στη μελέτη πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων, οι οποίοι θα προσφέρουν την τεχνογνωσία τους για να μας βοηθήσουν στον εντοπισμό και την ανάκτηση των χαμένων αντικειμένων.

Παρακολουθούμε ενεργά την αγορά τέχνης.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε συνεργασία με τη Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία.

Τέλος, δημιουργήσαμε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για οποιονδήποτε έχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το πρόγραμμα αποκατάστασης: [email protected]»

Gold finger-ring with a glass setting – The Trustees of the British Museum

Τέλος, το Βρετανικό Μουσείο καλεί τους πολίτες σε βοήθεια «εάν ανησυχούν» μήπως έχουν στην κατοχή τους αντικείμενα από το Βρετανικό Μουσείο ή εάν έχουν οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει. Επιπλέον δημοσιεύουν την διεύθυνση email για να το κάνουν: [email protected]

Για τους επόμενους μήνες, το Μουσείο υπόσχεται «να εκδώσει ανακοινώσεις σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος ανάκτησης» των κλεμμένων αντικειμένων. «Αυτές οι ενημερώσεις θα περιλαμβάνουν πληροφορίες για το υλικό που έχουμε ανακτήσει και αναγνώριση των πολλών ατόμων που μας προσφέρουν βοήθεια» καταλήγει η δημοσίευση.

Πηγή: ertnews.gr  (Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων