29/11/2023 29/11/2023 Για πρώτη φορά εδώ και 250 χρόνια αρχαίο ελληνικό αγγείο επιστρέφεται ως δάνειο από το Βρετανικό Μουσείο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η Υδρία του Μειδία βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο από τον 18ο αιώνα και έρχεται στην Ελλάδα για την μεγάλη έκθεση του Μουσείου της Ακρόπολης «ΝοΗΜΑΤΑ». Πρόκειται για ερυθρόμορφο αγγείο με ύψος λίγο μεγαλύτερο των...
29 Νοεμβρίου, 2023 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2023 - 16:22

Βρετανικό Μουσείο: Επιστρέφει στην Αθήνα η Υδρία του Μειδία για πρώτη φορά εδώ και 250 χρόνια

Διαδώστε:
Βρετανικό Μουσείο: Επιστρέφει στην Αθήνα η Υδρία του Μειδία για πρώτη φορά εδώ και 250 χρόνια

Για πρώτη φορά εδώ και 250 χρόνια αρχαίο ελληνικό αγγείο επιστρέφεται ως δάνειο από το Βρετανικό Μουσείο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η Υδρία του Μειδία βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο από τον 18ο αιώνα και έρχεται στην Ελλάδα για την μεγάλη έκθεση του Μουσείου της Ακρόπολης «ΝοΗΜΑΤΑ».

Πρόκειται για ερυθρόμορφο αγγείο με ύψος λίγο μεγαλύτερο των 50 εκατοστών, το οποίο αγοράστηκε από τον Βρετανό επιτετραμμένο στη Νάπολη της Ιταλίας Γουίλιαμ Χάμιλτον στα 1760 και αποκτήθηκε από το Βρετανικό Μουσείο το 1772. Το αγγείο απεικονίζει μία σειρά μυθολογικών σκηνών, όπως τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη και τον Ηρακλή στον Κήπο των Εσπερίδων.

Μετά την έκθεσή του στην Αθήνα που θα διαρκέσει από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 14 Απριλίου 2024, το αγγείο θα μεταφερθεί στο Παρίσι για να παρουσιαστεί σε έκθεση του Μουσείου του Λούβρου.

Πηγή: ertnews.gr  Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων