29/11/2020 29/11/2020 «Το θείο μυστήριο, το κεκρυμμένο από αιώνες, το άγνωστο ακόμα και στους αγγέλους και αρχαγγέλους, αποκαλύπτεται τώρα στην εκ της Παρθένου Γέννηση του Χριστού στη Βηθλεέμ: Θεός σεσαρκωμένος με ασύγχυτη ένωση της θείας και ανθρώπινης φύσεως στο ένα και μοναδικό Πρόσωπο του Λόγου».                        ...
29 Νοεμβρίου, 2020 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2020 - 19:18

Χριστούγεννα «Μητρόπολιν πασών των εορτών»

Διαδώστε:
Χριστούγεννα «Μητρόπολιν πασών των εορτών»

«Το θείο μυστήριο, το κεκρυμμένο από αιώνες, το άγνωστο ακόμα και στους αγγέλους και αρχαγγέλους, αποκαλύπτεται τώρα στην εκ της Παρθένου Γέννηση του Χριστού στη Βηθλεέμ: Θεός σεσαρκωμένος με ασύγχυτη ένωση της θείας και ανθρώπινης φύσεως στο ένα και μοναδικό Πρόσωπο του Λόγου».

                                                                                                    Ο Θεός εφανερώθη εν σαρκί, Ιερομονάχου Αθανάσιου Γιέβτιτς

Μια αγαπημένη και επιτυχημένη έκδοση του Ακρίτα του Δημήτρη Κόκκινου επανεκδίδεται μετά από αρκετά χρόνια με νέα εικονογράφηση αλλά και με την προσθήκη ενός ακόμη κειμένου, του φιλολόγου και ιστορικού, Διονύσιου Σκλήρη, εμπλουτίζοντας το ήδη πλούσιο περιεχόμενο σε ύμνους, κείμενα και δοκίμια σύγχρονων θεολόγων και πνευματικών αλλά και αγίων μορφών από την πλούσια παρακαταθήκη της Ορθόδοξης χριστιανικής γραμματείας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο-μαρτυρία της χριστιανικής ορθόδοξης θεολογικής σκέψης και τέχνης με θέμα τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Μια πολύτιμη πνευματική συντροφιά στην προετοιμασία για τη γιορτή της ενανθρωπήσεως του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού.

Περιέχει:

Κείμενα των αγίων Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Ιωάννη του Δαμασκηνού και Γρηγορίου του Παλαμά.

Δοκίμια των Διονυσίου Σκλήρη, Επισκόπου Αθανασίου Γιέβτιτς, π. Σταύρου Κοφινά, μοναχού Θεοκλήτου Διονυσιάτη, μοναχού Ησαΐα Σιμωνοπετρίτη, Ηλία Βουλγαράκη, Ιωάννη Παναγοπούλου, Νίκου Ζία.

Ύμνους από τις ακολουθίες των Χριστουγέννων

Γνώμες Πατέρων

Εικόνες της Γεννήσεως από τούς θησαυρούς του Αγίου Όρους.

Τα έργα που κοσμούν την έκδοση προέρχονται από τον τόμο: Οἱ θησαυροί τοῦ Ἁγίου Ὄρους, Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, Εκδοτική Αθηνών, 1975.

Ανθολόγιο κειμένων των :

Στοιχεία βιβλίου:
Τίτλος: Χριστούγεννα
Συγγραφέας: Συλλογικός τόμος
Επιμέλεια συλλογής κειμένων και μετάφρασης αρχαίων κειμένων: π. Κωνσταντίνος Κυριακίδης
Εκδόσεις: Ακρίτας
Β’ έκδοση: Δεκέμβριος 2020
ISBN: 978-618-85042-3-3
Διαστάσεις: 14 εκ. x 21 εκ.
Σελ: 235
Βάρος: 265 gr
Λ.Τ: 12€

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων