07/10/2020 07/10/2020 Υπεγράφη, σήμερα, η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Μονής Βλατάδων για την ψηφιοποίηση του αρχείου της μονής. «Οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές τουλάχιστον αυτά τα οποία βρήκαμε», υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης, στη Μονή Βλατάδων, επισημαίνοντας πως «το να ψηφιοποιήσουμε...
07 Οκτωβρίου, 2020 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2020 - 16:06

Yπεγράφη η ψηφιοποίηση του αρχείου της Μονής Βλατάδων

Διαδώστε:
Yπεγράφη η ψηφιοποίηση του αρχείου της Μονής Βλατάδων

Υπεγράφη, σήμερα, η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Μονής Βλατάδων για την ψηφιοποίηση του αρχείου της μονής.

«Οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές τουλάχιστον αυτά τα οποία βρήκαμε», υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης, στη Μονή Βλατάδων, επισημαίνοντας πως «το να ψηφιοποιήσουμε ένα υλικό είναι μια πράξη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Την ανάγκη διάσωσης του αρχείου ώστε να μείνει στην ιστορία, επισήμανε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτηρίζοντας την υπογραφή της σύμβασης «κορυφαία στιγμή» για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και την Ελλάδα.

Στον πλούτο του ιστορικού αρχείου χειρογράφων, μικροταινιών και μικρογραφιών του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και της Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων αναφέρθηκε ο διευθυντής του Ιδρύματος Συμεών Πασχαλίδης, ενώ τους συμβαλλόμενους ευχαρίστησε «για την υπομονή τους», όπως χαρακτηριστικά είπε, ο επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων.

 

 

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων