31/08/2021 31/08/2021 Περιοδεία στην Ιθάκη πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς για ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού. Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας, παρουσία του βουλευτή Π. Καππάτου, του αντιπεριφερειάρχη Σ. Τραυλλού, του επάρχου Α. Λιβιτσάνη, δημοτικών συμβούλων και...
31 Αυγούστου, 2021 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2021 - 13:48

Υπουργός Πολιτισμού στην Ιθάκη… μετά από 40 χρόνια

Διαδώστε:
Υπουργός Πολιτισμού στην Ιθάκη… μετά από 40 χρόνια

Περιοδεία στην Ιθάκη πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς για ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού.

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας, παρουσία του βουλευτή Π. Καππάτου, του αντιπεριφερειάρχη Σ. Τραυλλού, του επάρχου Α. Λιβιτσάνη, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων, και του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, αφού σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού στην Ιθάκη μετά από 40 χρόνια, μαζί με τους συνεργάτες του κατέθεσαν προς συζήτηση τα θέματα του νησιού που αφορούν στο ΥΠΠΟΑ, όπως το έργο που εκτελείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος, την επανεκκίνηση αρχαιολογικών εργασιών στον χώρο του Αγίου Αθανασίου, την αποκατάσταση του Σπηλαίου των Νυμφών, την επισκευή του κωδωνοστασίου στου Μητροπολιτικού Ναού, αλλά και την πρόθεση του Δήμου να δημιουργήσει στην Ιθάκη ένα Κέντρο Ενημέρωσης για την ιστορία της Ιθάκης, του Οδυσσέα και του Ομήρου.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέφθηκε τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, για την αποκατάσταση του κωδωνοστασίου του οποίου, δρομολογείται μέσω Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Δήμου Ιθάκης, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΥΠΠΟΑ, η εκπόνηση μελέτης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Ακολούθησε αυτοψία στο Σπήλαιο Νυμφών, όπου η Λίνα Μενδώνη ζήτησε άμεσα αυτοψία από κλιμάκιο της Εφορείας Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας του ΥΠΠΟΑ για την εκτίμηση της κατάστασης του σπηλαίου, αλλά και στον ευπρεπισμό του χώρου έξωθεν της εισόδου, και τον σχεδιασμό ερευνητικού προγράμματος για την αποκατάστασή του.

Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού συνόδευσαν στις αυτοψίες στην Ιθάκη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης Γρηγόρης Γρηγορακάκης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Έλενα Κουντούρη, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων Μαρία Μερτζάνη και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων