25/06/2019 25/06/2019 Δήλος Ξεχωρίζει η αναστήλωση του μεγάλου δωρικού περίπτερου ναού του Απόλλωνα των Δηλίων, ο οποίος θα αποκτήσει την τρίτη του διάσταση. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, για τις τελευταίες εντάξεις έργων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020, «κατόπιν του συντονισμού των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ υπό τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου και...
25 Ιουνίου, 2019 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2019 - 9:40

ΥΠΠΟΑ: Αυτά είναι τα έργα που μπαίνουν στο ΕΣΠΑ μέχρι το 2020

Διαδώστε:
ΥΠΠΟΑ: Αυτά είναι τα έργα που μπαίνουν στο ΕΣΠΑ μέχρι το 2020

ΥΠΠΟΑ: αυτά είναι τα έργα που μπαίνουν στο ΕΣΠΑ μέχρι το 2020

Δήλος
Ξεχωρίζει η αναστήλωση του μεγάλου δωρικού περίπτερου ναού του Απόλλωνα των Δηλίων, ο οποίος θα αποκτήσει την τρίτη του διάσταση.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, για τις τελευταίες εντάξεις έργων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020, «κατόπιν του συντονισμού των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ υπό τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου και την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Πολιτισμού».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ:

ΥΠΠΟΑ: αυτά είναι τα έργα που μπαίνουν στο ΕΣΠΑ μέχρι το 2020
Δήλος

* Στις 06.06.2019 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» η Πράξη «Δήλος- ανοικτό μουσείο. Παρεμβάσεις αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο» με προϋπολογισμό 4.520.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «στο πλαίσιο της ενταγμένης Πράξης, η οποία αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στο ιερό νησί των Κυκλάδων, ξεχωρίζει η αναστήλωση του μεγάλου δωρικού περίπτερου ναού του Απόλλωνα των Δηλίων, ο οποίος θα αποκτήσει την τρίτη του διάσταση, επεμβάσεις στην Παλαίστρα του Γρανίτη, βελτιωτικές εργασίες στο κτήριο του Μουσείου και την έκθεση, καθώς και βελτίωση των εργοταξιακών υποδομών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επιτυχή έκβαση του έργου».

ΥΠΠΟΑ: αυτά είναι τα έργα που μπαίνουν στο ΕΣΠΑ μέχρι το 2020
Ιερά Μονή  Δαφνίου

*Στις 06.06.2019 εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία 2014-2020» η Πράξη «Αποκατάσταση Μεγάλου Περιβόλου της Ι.Μ. Δαφνίου, Β΄ Φάση» με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. «Στο πλαίσιο της ενταγμένης Πράξης αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως και να αποδοθεί επισκέψιμο στο κοινό άλλο ένα τμήμα του Μεγάλου Περιβόλου», σημειώνει το ΥΠΠΟΑ.

ΥΠΠΟΑ: αυτά είναι τα έργα που μπαίνουν στο ΕΣΠΑ μέχρι το 2020
Κάστρο Χίου

* Στις 04.06.2019 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η Πράξη «Αποκατάσταση και ανάδειξη χερσαίων τειχών Κάστρου Χίου (από τον Προμαχώνα Γ έως και την Δυτική Πύλη» με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου. «Το έργο», προσθέτει το ΥΠΠΟΑ, «έρχεται να συνεχίσει τις επεμβάσεις που υλοποιήθηκαν επιτυχώς σε προηγούμενο έργο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στα χερσαία τείχη της πόλης, τα οποία μετά το πέρας των εργασιών θα αποδοθούν στο κοινό πλήρως αποκατεστημένα, στο μεγαλύτερο τμήμα τους, ενώ επεμβάσεις σε μεμονωμένα μνημεία του Κάστρου αλλά και στο εσωτερικού επιθαλάσσιο τείχος στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 αλλά και του Γ΄ΚΠΣ, αποδίδουν στο κοινό ένα πολυδιάστατο μνημείο-τοπόσημο της πόλης της Χίου».

ΥΠΠΟΑ: αυτά είναι τα έργα που μπαίνουν στο ΕΣΠΑ μέχρι το 2020
Αρχαία Αγορά Θεσσαλονίκης

* Στις 06.06.2019 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η Πράξη «Ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς της Θεσσαλονίκης» με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. «Με το νέο έργο, θα συντηρηθούν και θα αναδειχθούν κατά κύριο λόγο τα ψηφιδωτά στις στοές με τα καταστήματα και ο εμπορικός δρόμος, θα βελτιωθεί η διαδρομή των επισκεπτών, και με επέκταση της διαδρομής ΑΜεΑ, θα υπάρξουν νέες ψηφιακές υποδομές και εξοπλισμός νέου εκθεσιακού χώρου», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

ΥΠΠΟΑ: αυτά είναι τα έργα που μπαίνουν στο ΕΣΠΑ μέχρι το 2020
Ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΠΟΑ, στις 06.06.2019, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η Πράξη «Αποκατάσταση του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» με προϋπολογισμό 230.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. «Πρόκειται για βυζαντινό ναό του 12ο αι. που σώζει εξαιρετικές τοιχογραφίες. Με το έργο θα συντηρηθεί και θα αναδειχθεί στην αυθεντική του μορφή το σημαντικό αυτό μνημείο και ο περιβάλλων χώρος του», καταλήγει το ΥΠΠΟΑ.

Πηγή: https://anaskafi.blogspot.com

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων