20/07/2022 20/07/2022 Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, το οποίο παραμένει κλειστό, έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τον ισχυρό σεισμό του 2014, ανακατασκευάζεται, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Σχεδιασμένο από τον Κεφαλονίτη αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό, με τη μορφή περίπτερου ναού, στέγαζε μέχρι το 2014, τις μόνιμες εκθέσεις, τα...
20 Ιουλίου, 2022 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2022 - 16:11

YΠΠΟΑ: Το Αργοστόλι αποκτά ξανά Αρχαιολογικό Μουσείο

Διαδώστε:
YΠΠΟΑ: Το Αργοστόλι αποκτά ξανά Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, το οποίο παραμένει κλειστό, έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τον ισχυρό σεισμό του 2014, ανακατασκευάζεται, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σχεδιασμένο από τον Κεφαλονίτη αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό, με τη μορφή περίπτερου ναού, στέγαζε μέχρι το 2014, τις μόνιμες εκθέσεις, τα εργαστήρια συντήρησης, τα γραφεία διοίκησης, τους χώρους υγιεινής και τους χώρους αποθήκευσης των αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Η προμελέτη ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του Μουσείου, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟΑ, αφορά στη δομική και γεωμετρική “ανασχεδίαση” του υφιστάμενου κτηρίου και την αντικατάστασή του με νέο, στη μορφή που έχει σήμερα, διατηρώντας τον όγκο και την αισθητική του» πληροφορεί το υπουργείο Πολιτισμού.

«Ο ανασχεδιασμός της αρχιτεκτονικής προμελέτης ακολουθεί τα μορφολογικά στοιχεία του υφιστάμενου κτίσματος. Μελετητικά, ο κύριος όγκος των διαφοροποιήσεων σε σχέση με το υφιστάμενο κτίριο, αφορά το εσωτερικό του. Σκοπός της αρχιτεκτονικής προμελέτης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου είναι η αύξηση της ωφέλιμης επιφάνειας για την κάλυψη των αναγκών ενός πιο απαιτητικού κτηριολογικού προγράμματος, η εναρμόνιση του κτιρίου με την ισχύουσα νομοθεσία και η λειτουργική του αναβάθμιση» καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων