30/04/2024 30/04/2024 Το Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο της Πεμπτουσίας σε συνεργασία με την Ψηφιακή Ακαδημία Ευγένιος Βούλγαρης του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, αντιπροσωπεύει ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, ένα προνοιακό θεσμό ψηφιακής διακονίας αξιοποιώντας την καλή χρήση της τεχνολογίας στον άνθρωπο, προσφέροντας εκπαιδευτική υποστήριξη σε μαθητές από όλη την Ελλάδα αλλά και την ομογένεια. Ωστόσο, η σημασία του δεν...
30 Απριλίου, 2024 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2024 - 15:51

Ζητούνται εθελοντές δάσκαλοι, καθηγητές και γραμματείς για το Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο της Πεμπτουσίας

Διαδώστε:
Ζητούνται εθελοντές δάσκαλοι, καθηγητές και γραμματείς για το Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο της Πεμπτουσίας

Το Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο της Πεμπτουσίας σε συνεργασία με την Ψηφιακή Ακαδημία Ευγένιος Βούλγαρης του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, αντιπροσωπεύει ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, ένα προνοιακό θεσμό ψηφιακής διακονίας αξιοποιώντας την καλή χρήση της τεχνολογίας στον άνθρωπο, προσφέροντας εκπαιδευτική υποστήριξη σε μαθητές από όλη την Ελλάδα αλλά και την ομογένεια. Ωστόσο, η σημασία του δεν περιορίζεται μόνο στην εκπαιδευτική του αποστολή.

Το Φροντιστήριο αντιπροσωπεύει έναν δυναμικό φορέα εθελοντισμού και διακονίας, που ενθαρρύνει τους συνεργάτες μας εκπαιδευτικούς και υποστηρικτικό προσωπικό να συνεισφέρουν τον χρόνο και τις γνώσεις τους προς το κοινό καλό.

Με το πέρας της πρώτης πιλοτικής χρονιάς λειτουργίας του το 2023-2024, 32 σπουδαίοι εθελοντές εκπαιδευτικοί, ανέλαβαν με ζήλο και εξαιρετικό ενθουσιασμό να υποστηρίξουν στα μαθήματα τους 120 μαθητές σε 47 τμήματα. Οι εντυπώσεις και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.

Αυτή η εθελοντική δράση εκφράζει την προθυμία και την αφοσίωση σπουδαίων ανθρώπων που αγαπούν τα παιδιά και επιθυμούν να τους προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους και τον χρόνο τους. Οι εκπαιδευτικοί μας διαδραματίζουν τον πιο κρίσιμο ρόλο στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των μαθητών, ενισχύοντας τις δεξιότητες που χρειάζονται για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σχολείου τους .

Στο πλαίσιο των σκοπών του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός αυτή η κοινωνική προσφορά του Φροντιστηρίου της Πεμπτουσίας αντανακλά και την ανθρωπιστική του αποστολή. Μέσω της διασύνδεσης και της αλληλεγγύης, προσφέρει ευκαιρίες σε όσους αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην εκπαίδευση λόγω γεωγραφικών, οικονομικών, κοινωνικών, η άλλων παραγόντων. Με την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών και τη δημιουργία ενός σύγχρονου διαδικτυακού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, το Φροντιστήριο ενισχύει την πρόσβαση σε εκπαίδευση και ευκαιρίες για όλους, ανεξαρτήτως των συνθηκών τους.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το Διαδικτυακό Φροντιστήριο της Πεμπτουσίας είναι ανοικτό για όλους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, θρησκευτικές η εθνικές καταβολές προσφέροντας έτσι την δυνατότητα σε όσες οικογένειες το επιθυμούν να αποκτήσουν τα παιδιά τους πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και σχολική υποστήριξη.

Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και την Α’ Λυκείου, προσφέροντας προσαρμοσμένη εκπαίδευση και υποστήριξη σε μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Δηλώστε ενδιαφέρον ΕΔΩ

Η προοπτική μας να διευρυνθεί και να προσφέρει υποστήριξη στις τάξεις Ε’ και ΣΤ’ του Δημοτικού αναδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή μας τόσο για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης σε εκπαίδευση για κάθε παιδί όσο και την ποιοτική του προετοιμασία για τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Δηλώστε ενδιαφέρον ΕΔΩ

Η έννοια της διακονίας κατέχει κεντρική θέση στην χριστιανική ζωή και διδασκαλία. Η διακονία είναι πράξη ανιδιοτελούς αγάπης και θυσίας. Η αυθεντική διακονία είναι πράξη εθελοντική· είναι πράξη ελεύθερης επιλογής. Όπως η διακονία είναι πράξη εθελοντική, έτσι και ο εθελοντισμός είναι πράξη διακονική. Ο εθελοντισμός δεν επιβάλλεται, αλλά εμπνέεται από εκείνους που δραστηριοποιούνται και θυσιάζονται για τους άλλους.

Στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας ενδημούν μεγάλες κοινωνικές ανάγκες και συμφορές. Το κοινωνικό κράτος περιορίζεται μέχρις αφανισμού. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται. Οι ηθικές και κοινωνικές αξίες κονιορτοποιούνται.

Τα φαινόμενα αυτά αφύπνισαν τις συνειδήσεις όλων εμάς στην Πεμπτουσία και προκάλεσαν αυτή την κινητοποίηση με τη δημιουργία του Διαδικτυκού Κοινωνικού Φροντιστηρίου με σκοπό την στήριξη των μαθητών και την κάλυψη των υποστηρικτών τους εκπαιδευτικών αναγκών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων