27/11/2020 27/11/2020 Κάθε χρόνο πάνω από 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργανώνει στο εμβληματικό κτήριο Αβέρωφ τη Βραδιά του Ερευνητή σήμερα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020,...
27 Νοεμβρίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2020 - 20:31

«Η βραδιά του Ερευνητή»

Διαδώστε:
«Η βραδιά του Ερευνητή»

Κάθε χρόνο πάνω από 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργανώνει στο εμβληματικό κτήριο Αβέρωφ τη Βραδιά του Ερευνητή σήμερα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, μέσω live streaming. Η Εναρκτήρια τηλε-Εκδήλωση (8:15-9:15 το πρωί) καθώς και όλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό των 200 video των συμμετοχών των Ερευνητικών Ομάδων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας, Ερευνητικών Κέντρων, σχολείων, των συνεργαζόμενων φορέων και χορηγών, θα μεταδίδεται από το κανάλι της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ από τις 8:15 το πρωί μέχρι 20:15 το βράδυ.

Το κοινό, οι πολίτες της Αθήνας, και όλης της χώρας, με έμφαση στους μαθητές – σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας – φοιτητές και εκπαιδευτικούς, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους ερευνητές, βιώνοντας διαδικτυακά με ασφάλεια μέσω live streaming πρότυπες εφαρμογές αντιμετώπισης της πανδημίας, που αποτελεί και το κεντρικό ειδικό θέμα φέτος. Δυναμική είναι και η παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας και ομάδων νέων ερευνητών στο πεδίο αυτό.

Η Βραδιά του Ερευνητή στοχεύει στο μέλλον: στο πέρασμα της έρευνας στην κοινωνία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας του επιστημονικού δυναμικού, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας στην πραγματική οικονομία.

H επιστημονικά υπεύθυνη της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ είναι η Καθηγήτρια ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Δείτε το πρόγραμμα της εναρκτήριας τηλε-εκδήλωσης: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων