11/05/2023 11/05/2023 Ημερίδα με τίτλο: “Πάλαι μέν ιερόν νυν δε Άγιον Όρος λέγομεν” πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Μαϊου 2023, στην αίθουσα Οπτικοακουστικών Μέσων της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Η Ημερίδα έλαβε χώρα στο πλαίσιο της επίσκεψης, για πρώτη φορά στα χρονικά, της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους στη Θεολογική Σχολή και διεξάγεται από την Κοσμητεία της Σχολής,...
11 Μαΐου, 2023 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 14:26

Υποδοχή Ιεράς Επιστασίας και Ημερίδα για το Άγιον Όρος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιεράς Επιστασίας και Ημερίδα για το Άγιον Όρος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Ημερίδα με τίτλο: “Πάλαι μέν ιερόν νυν δε Άγιον Όρος λέγομεν” πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Μαϊου 2023, στην αίθουσα Οπτικοακουστικών Μέσων της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Η Ημερίδα έλαβε χώρα στο πλαίσιο της επίσκεψης, για πρώτη φορά στα χρονικά, της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους στη Θεολογική Σχολή και διεξάγεται από την Κοσμητεία της Σχολής, κατόπιν σχετικής πρότασης και εισήγησης του Αναπληρωτή Καθηγητή της Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας, κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλου.

Την Ιερά Επιστασία καλωσόρισε στη Θεολογική Σχολή ο Κοσμήτορας, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης κατά την επίσημη υποδοχή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής.

Αμέσως μετά τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας και οι Καθηγητές της Σχολής μετέβησαν στην αίθουσα Οπτικοακουστικών για την έναρξη της Ημερίδας. Πριν την έναρξη της Ημερίδας χαιρετισμούς απηύθυναν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης, Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, Καθηγητής κ. Δημήτριος Μόσχος.

Μετά τον χαιρετισμό ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους προσέφερε στη Θεολογική Σχολή ως ευλογία ένα αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” καθώς και βιβλία που αφορούν την Αθωνική Πολιτεία.

Η χορωδία της Θεολογικής Σχολής Αθηνών εν συνεχεία απέδωσε ύμνους αναφερμένους στην Παναγία του “Άξιον Εστί” η Ιερά Εικόνα της οποίας βρίσκεται προς προσκύνηση έως τις 15 Μαϊου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ακολούθησαν τρεις συνεδρίες σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων