22/04/2022 22/04/2022 Κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Παρασκευή αναβιώνει στη Νέα Κίο της Αργολίδας ένα παμπάλαιο έθιμο της καύσης του Βαραββά που έρχεται από την Κίο της Μικράς Ασίας και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, εντός και εκτός Αργολίδας, αφού είναι μοναδικό στο είδος του. Ο Βαραββάς, ένα μεγάλο ομοίωμα ανθρώπου, που ετοιμάζεται με ιδιαίτερη επιμέλεια από κατοίκους της περιοχής...
22 Απριλίου, 2022 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 20:39

Αναβίωσε το έθιμο της καύσης του Βαραββά στη Νέα Κίο Αργολίδας

Διαδώστε:
Αναβίωσε το έθιμο της καύσης του Βαραββά στη Νέα Κίο Αργολίδας

Κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Παρασκευή αναβιώνει στη Νέα Κίο της Αργολίδας ένα παμπάλαιο έθιμο της καύσης του Βαραββά που έρχεται από την Κίο της Μικράς Ασίας και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, εντός και εκτός Αργολίδας, αφού είναι μοναδικό στο είδος του.

Ο Βαραββάς, ένα μεγάλο ομοίωμα ανθρώπου, που ετοιμάζεται με ιδιαίτερη επιμέλεια από κατοίκους της περιοχής το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, είναι στημένος σε ικρίωμα ύψους 8 περίπου μέτρων και το βράδυ παραδίνεται στην πυρά, κατά την ώρα της Περιφοράς του Επιταφίου, ενώ τα πολύχρωμα βεγγαλικά πλημμυρίζουν τη νύχτα με ήχο και φως εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους και δίνοντας μια άλλη νότα στο πένθιμο ύφος της ημέρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων