16/04/2022 16/04/2022 Ύστερα από δύο χρόνια περιορισμού των εκδηλώσεων, εξαιτίας της πανδημίας, μικροί και μεγάλοι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, κρατούν ζωντανά έθιμα που ενώνουν το δύσκολο αλλά ένδοξο παρελθόν, το ασφυκτικό παρόν και το εντελώς άγνωστο μέλλον. Στην Κοζάνη, τα έθιμα του Λαζάρου, περιλαμβάνουν μεγάλη προετοιμασία, ενώ οι συμμετέχοντες επισκέπτονται σπίτι – σπίτι τους κατοίκους της...
16 Απριλίου, 2022 - 21:36
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2022 - 21:01

Έθιμα του Λαζάρου: Μία πολιτισμική κληρονομιά

Διαδώστε:
Έθιμα του Λαζάρου: Μία πολιτισμική κληρονομιά

Ύστερα από δύο χρόνια περιορισμού των εκδηλώσεων, εξαιτίας της πανδημίας, μικροί και μεγάλοι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, κρατούν ζωντανά έθιμα που ενώνουν το δύσκολο αλλά ένδοξο παρελθόν, το ασφυκτικό παρόν και το εντελώς άγνωστο μέλλον.

Στην Κοζάνη, τα έθιμα του Λαζάρου, περιλαμβάνουν μεγάλη προετοιμασία, ενώ οι συμμετέχοντες επισκέπτονται σπίτι – σπίτι τους κατοίκους της περιοχής.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στην Κέρκυρα.

Η λίστα με τα έθιμα αυτών των ημερών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, είναι ανεξάντλητη. Ήθη, έθιμα και παραδόσεις, συνθέτουν μια πολιτισμική κληρονομιά, άρρηκτα συνδεδεμένη με τους τόπους, αλλά κυρίως με τους ίδιους τους ανθρώπους, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

 

Πηγή: ertnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων