24/12/2021 24/12/2021 Ένα μοναδικό έθιμο γίνεται παραμονές Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου στη Χίο. Οι ενορίτες φτιάχνουν μία μεγάλη φάτνη με κλαδιά ελιάς και φοίνικα εντός του Ιερού Ναού για να αναπαραστήσουν το σπήλαιο της γεννήσεως του Χριστού μας. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό έθιμο που ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες το...
24 Δεκεμβρίου, 2021 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2021 - 20:15

Έθιμο στη Χίο: Η Φάτνη του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου

Διαδώστε:
Έθιμο στη Χίο: Η Φάτνη του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου

Ένα μοναδικό έθιμο γίνεται παραμονές Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου στη Χίο. Οι ενορίτες φτιάχνουν μία μεγάλη φάτνη με κλαδιά ελιάς και φοίνικα εντός του Ιερού Ναού για να αναπαραστήσουν το σπήλαιο της γεννήσεως του Χριστού μας.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό έθιμο που ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες το έθιμο έφερε στον Άγιο Γεώργιου Βροντάδου ένας Ιερομόναχος από τα Ιεροσόλυμα. Οι Βρονταδούσοι συνεχίζουν το έθιμο αυτό μέχρι τις μέρες μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων