15/05/2021 15/05/2021 Αφού ο γάμος τους συνέπεσε τη χρονιά της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, σκέφτηκαν να τον πραγματοποιήσουν τηρώντας όλες τις σχετικές παραδόσεις. Ο λόγος για ένα ζευγάρι από τα Τρίκαλα, που παντρεύτηκε φορώντας ό,τι φορούσαν οι άνθρωποι το 1821, και όχι μόνο οι ίδιοι (νύφη και γαμπρός), αλλά και οι κουμπάροι κι...
15 Μαΐου, 2021 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 16:48

Γάμος βγαλμένος από την Επανάσταση του ’21!

Διαδώστε:
Γάμος βγαλμένος από την Επανάσταση του ’21!

Αφού ο γάμος τους συνέπεσε τη χρονιά της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, σκέφτηκαν να τον πραγματοποιήσουν τηρώντας όλες τις σχετικές παραδόσεις. Ο λόγος για ένα ζευγάρι από τα Τρίκαλα, που παντρεύτηκε φορώντας ό,τι φορούσαν οι άνθρωποι το 1821, και όχι μόνο οι ίδιοι (νύφη και γαμπρός), αλλά και οι κουμπάροι κι οι φίλοι τους. Από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης ήταν, επίσης, τα κειμήλια και τα άρματα που έφεραν.

Ο γάμος του Απόστολου Κωσταρέλλου και της αγαπημένης του Αριάννας, με καταγωγή από τα Ουράλια Όρη της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στον Βυζαντινό Ναό της Πόρτας Παναγιάς λίγο έξω από τα Τρίκαλα.

Ο γαμπρός ξεκίνησε από το χωριό του, το Γοργογύρι, αρματωλός, ενδεδυμένος με παραδοσιακή φορεσιά και καβάλα στο άλογο έφτασε με τον αδελφικούς του φίλους και κουμπάρους του Άλκη Αργυρίου και Στέφανο Πολυγένη, έπειτα από 3 ώρες πορείας μέσα στο δάσος στο Ναό για το μυστήριο.

Εκεί, υποδέχθηκε τη νύφη, η οποία έφτασε με άμαξα εποχής, που όμοιά της δεν έχει εμφανιστεί ξανά στα Τρίκαλα.

Ακολούθησε η τέλεση του Ιερού Μυστηρίου παρουσία ελαχίστων προσκεκλημένων, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Πληροφορίες και βίντεο: Up Stories

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων