16/04/2020 16/04/2020 Μπορεί φέτος στην Κέρκυρα τίποτα να μην θυμίζει το ξακουστό κερκυραϊκό Πάσχα , ωστόσο ο Δήμος διατήρησε έστω μία παράδοση: να φωταγωγήσει σε πένθιμο μωβ χρώμα την πόλη. Ο φωτογράφος Αλέξανδρος Μελίδης παρουσιάζει στο corfupress.com μοναδικές εικόνες. Το πένθιμο μωβ «φοράει» πλέον η Κέρκυρα, με τον φωτεινό σταυρό της στο Παλαιό Φρούριο, που είναι ορατός...
16 Απριλίου, 2020 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 11:33

Η Κέρκυρα “θρηνεί” (φωτογραφίες)

Διαδώστε:
Η Κέρκυρα “θρηνεί” (φωτογραφίες)

Μπορεί φέτος στην Κέρκυρα τίποτα να μην θυμίζει το ξακουστό κερκυραϊκό Πάσχα , ωστόσο ο Δήμος διατήρησε έστω μία παράδοση: να φωταγωγήσει σε πένθιμο μωβ χρώμα την πόλη.

Ο φωτογράφος Αλέξανδρος Μελίδης παρουσιάζει στο corfupress.com μοναδικές εικόνες.

Το πένθιμο μωβ «φοράει» πλέον η Κέρκυρα, με τον φωτεινό σταυρό της στο Παλαιό Φρούριο, που είναι ορατός μέχρι την Ηγουμενίτσα, να στέλνει το μήνυμα πένθους και της θρησκευτικής κατάνυξης της Μεγάλης Εβδομάδας.


Στα μωβ ντύθηκαν και οι «φανέστρες», τα μικρά μπαλκονάκια στα ψηλά παράθυρα των ιδιόμορφων κερκυραϊκών σπιτιών, που τα οικόσημα με τα βαριά μωβ βελούδινα υφάσματα δε θυμίζουν τίποτα από τα κοκκινόχρυσα χρώματα της «πριγκηπέσσας» του Ιονίου. Μωβ χρώμα φωτίζουν και τα φανάρια στο Λιστόν, στα καντούνια, στα μικρά σοκάκια, στα Ανάκτορα και στους δρόμους του νησιού, με την Κέρκυρα να «βυθίζεται» στη θλίψη για τα ‘Αγια Πάθη που βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων