23/04/2022 23/04/2022 Η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, γίνεται μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα με τον Επιτάφιο να μπαίνει μέσα στη θάλασσα. Χθες, Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της περιφοράς, στην παραλία οι νέοι του χωριού κάθε χρόνο μεταφέρουν τον Επιτάφιο μέσα στη θάλασσα, ενώ...
23 Απριλίου, 2022 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 10:41

Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Τολό Αργολίδας

Διαδώστε:
Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Τολό Αργολίδας

Η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, γίνεται μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα με τον Επιτάφιο να μπαίνει μέσα στη θάλασσα.

Χθες, Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της περιφοράς, στην παραλία οι νέοι του χωριού κάθε χρόνο μεταφέρουν τον Επιτάφιο μέσα στη θάλασσα, ενώ τα κατακόκκινα βεγγαλικά του Συλλόγου των Αλιέων δίνουν ξεχωριστό τόνο.

Το έθιμο του Επιταφίου στη θάλασσα αναβιώνει τα τελευταία χρόνια και κρατάει από τότε που οι Κρήτες αποίκησαν την περιοχή φέρνοντας μαζί τους και το έθιμο αυτό, αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο τιμές στη θάλασσα και ευλογώντας το υγρό στοιχείο που θρέφει ακόμα τους απογόνους των Κρητών, τους σημερινούς Τολιανούς. Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή του κόσμου και των τουριστών καθώς μια τεράστια πομπή συνοδεύει κάθε χρόνο την περιφορά του Επιτάφιου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων