06/11/2023 06/11/2023 Η μεταφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά αποτελεί θρησκευτική παράδοση που χρονολογείται κοντά στον έναν αιώνα. Η μεταφορά γινόταν την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, όπως ισχύει έως και σήμερα. Σε ανάμνηση αυτής της παράδοσης οι κάτοικοι μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου, από τα Άνω στα Κάτω με τα πόδια,...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 16:59

Η μεταφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά – Ένα έθιμο ενός αιώνα

Διαδώστε:
Η μεταφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά – Ένα έθιμο ενός αιώνα

Η μεταφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά αποτελεί θρησκευτική παράδοση που χρονολογείται κοντά στον έναν αιώνα. Η μεταφορά γινόταν την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, όπως ισχύει έως και σήμερα.

Σε ανάμνηση αυτής της παράδοσης οι κάτοικοι μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου, από τα Άνω στα Κάτω με τα πόδια, μία διαδρομή διάρκειας επτά ωρών και συνολικής απόστασης 24 km.

Φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η πομπή αναχώρησε από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου των πάνω Δολιανών και έγινε οδοιπορικώς μέσω Δραγουνίου, Κορίτες, Λαλούδι, Ρουνέικα και Προσήλια και κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου των κάτω Δολιανών.

 

Πληροφορίες και φωτογραφίες από arcadiaportal

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων