14/03/2021 14/03/2021 Με την υπο συνθήκες covid έπαρση της Σημαίας, το σαρακοστιανό χτύπημα των καμπάνων και την αναβίωση του εθίμου του κρεμάσματος των “Μαρουλοκρέμμυδων” στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου, οι ζακυνθινοί εισέρχονται στην Σαρακοστή. Μια προσεισμική συνήθεια όπου το μαρούλι και το κρεμμύδι κρεμόντουσαν πρώτα στο καμπαναρίο των Αγίων Πάντων, και ακολούθως σ’ αυτό...
14 Μαρτίου, 2021 - 22:42

Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Μώλου: Το έθιμο των «Μαρουλοκρέμμυδων»

Διαδώστε:
Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Μώλου: Το έθιμο των «Μαρουλοκρέμμυδων»

Με την υπο συνθήκες covid έπαρση της Σημαίας, το σαρακοστιανό χτύπημα των καμπάνων και την αναβίωση του εθίμου του κρεμάσματος των “Μαρουλοκρέμμυδων” στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου, οι ζακυνθινοί εισέρχονται στην Σαρακοστή.

Μια προσεισμική συνήθεια όπου το μαρούλι και το κρεμμύδι κρεμόντουσαν πρώτα στο καμπαναρίο των Αγίων Πάντων, και ακολούθως σ’ αυτό του Αγίου Νικολάου των Ξένων, σημερινό Μητροπολιτικό ναό, για να μείνουν εκεί έως το Σάββατο του Λαζάρου, όταν και κρεμιέται το βαγί.

Δείτε το έθιμο του κρεμάσματος των “Μαρουλοκρέμμυδων” στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πηγή: zantetimes.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων