15/08/2021 16/08/2021 Με εκατοντάδες άσπρες, μπλε, κόκκινες και ροζ κορδέλες στολίστηκαν και φέτος οι επιτάφιοι της Παναγιάς στην Κέρκυρα. Το έθιμο των κορδελοφορούμενων επιταφίων στο νησί χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ η προετοιμασία του στολισμού του επιταφίου ξεκινά πολλές ημέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο. Γυναίκες, αλλά και άνδρες των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού «δένουν», κάθε χρόνο, για...
15 Αυγούστου, 2021 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 19:19

Κέρκυρα: «Στολίστηκαν» με κορδέλες οι επιτάφιοι της Παναγίας

Διαδώστε:
Κέρκυρα: «Στολίστηκαν» με κορδέλες οι επιτάφιοι της Παναγίας

Με εκατοντάδες άσπρες, μπλε, κόκκινες και ροζ κορδέλες στολίστηκαν και φέτος οι επιτάφιοι της Παναγιάς στην Κέρκυρα.

Το έθιμο των κορδελοφορούμενων επιταφίων στο νησί χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ η προετοιμασία του στολισμού του επιταφίου ξεκινά πολλές ημέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο. Γυναίκες, αλλά και άνδρες των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού «δένουν», κάθε χρόνο, για πολλά μερόνυχτα, τις κορδέλες στους επιταφίους της Παναγίας ώστε να είναι έτοιμοι για τις λιτανείες που θα διεξαχθούν την παραμονή της γιορτής, αλλά και ανήμερα της γιορτής για προσκύνημα.

Οι κορδέλες που συμβολίζουν την Τίμια Ζώνη που έδωσε η Παναγία στους Αποστόλους, θα μείνουν περίπου μία εβδομάδα πάνω στον Επιτάφιο της Παναγίας και θα μοιραστούν, μετά το πέρας των εννέα ημέρων σε όλους τους πιστούς, στον Μέγα Εσπερινό που θα διαβαστεί στις εκκλησιές. Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση οι ευλογημένες κορδέλες της Παναγιάς φυλάσσονται στα εικονοστάσια των πιστών για να φέρουν ευημερία και υγεία στην οικογένεια.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων