09/11/2023 10/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2023 στην Αρχιεπισκοπική Κατοικία στο Αμμάν της Ιορδανίας, αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας, αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Βερροίας και Αλεξανδρέττας κ. Εφραίμ και τον Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Αθανάσιο. Η αντιπροσωπεία έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Αρχεπίσκοπο κ. Χριστοφόρο, ο οποίος εξέφρασε τη...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2023 - 1:31

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2023 στην Αρχιεπισκοπική Κατοικία στο Αμμάν της Ιορδανίας, αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας, αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Βερροίας και Αλεξανδρέττας κ. Εφραίμ και τον Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Αθανάσιο.

Η αντιπροσωπεία έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Αρχεπίσκοπο κ. Χριστοφόρο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του ιδίου προσωπικά, καθώς και τα ειλικρινή αισθήματα αδελφοσύνης του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου για την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας να αποκαταστήσει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως τόνισε τη σημασία της αποκατάστασης της ευχαριστιακής κοινωνίας και της συνέχισης των δεσμών αγνής Χριστιανικής αγάπης μεταξύ των δύο Πατριαρχείων για το καλό της Ορθοδοξίας, καθώς και τη θετική επίδραση της στον Ορθόδοξο και στον Χριστιανικό κόσμο γενικότερα, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από την πλευρά τους οι Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας μετέφεραν στον Σεβασμιώτατο μήνυμα αδελφικής αγάπης από τον Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη και την Ιερά Σύνοδο.

Επίσης ανέφεραν ότι αυτή η απόφαση σηματοδοτεί μια νέα αρχή η οποία φέρνει κοντά τις δύο αδελφές Εκκλησίες σε όλα τα επίπεδα.

Υπογράμμισαν δε ότι αυτή η ευλογημένη στιγμή ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή την ώρα που η Εκκλησία καταβάλλει προσπάθειες για ενότητα και συμφιλίωση, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με προσευχή, νηστεία και σύνεση.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστόφορος εξήρε την ανθρωπιστική στάση της Εκκλησίας της Αντιοχείας και την υποστήριξή της στους δοκιμαζόμενους του πολέμου στη Γάζα.

Στο τέλος της συνάντησης, η αντιπροσωπεία παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστοφόρο χρηματική δωρεά από τον Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη με σκοπό τη στήριξη των δοκιμαζομένων στη Γάζα, ως κίνηση ειλικρινούς αδελφικής αγάπης και αλληλεγγύης, καθώς και ως επιβεβαίωση της ανθρωπιστικής στάσης του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισαν τη σημασία της ενότητας μεταξύ αδελφών, υπενθυμίζοντας ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στάθηκε στο πλευρό τους κατά τον φονικό σεισμό του περασμένου Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας αποκατέστησε την κοινωνία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων