14/03/2023 14/03/2023 Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ, μετέβη την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στην Ιερά Μητρόπολη Βερροίας και Αλεξανδρέττας (Χαλεπίου) του Πατριαρχείου Αντιοχείας, η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2023 στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Ο Αρχιμανδρίτης...
14 Μαρτίου, 2023 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 18:14

Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας στο σεισμόπληκτο Χαλέπι

Διαδώστε:
Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας στο σεισμόπληκτο Χαλέπι

Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ, μετέβη την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στην Ιερά Μητρόπολη Βερροίας και Αλεξανδρέττας (Χαλεπίου) του Πατριαρχείου Αντιοχείας, η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2023 στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας.

Ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βερροίας και Αλεξανδρέττας κ. Εφραίμ στην κατοικία του. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τα έργα αναστήλωσης και αποκατάστασης στον σεισμόπληκτο Ιερό Καθεδρικό Ναό του Προφήτη Ηλία και τους χώρους του κατηχητικού σχολείου, που στεγάζονται στο κτήριο των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας παρά τον Πατριαρχικό Θρόνο Μόσχας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Σεμιατόφσκι.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε επιθεώρηση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός στο κτήριο των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων