02/04/2021 02/04/2021 Με την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας παραδόθηκε στο Συριακό νοσοκομείο «Αλ Χοσν» νέος ιατρικός εξοπλισμός. Στο νοσοκομείο, το οποίο τυγχάνει υπό την προστασία του Πατριαρχείου Αντιοχείας, νοσηλεύονται ετησίως περίπου είκοσι χιλιάδες ασθενείς. Συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, ακτινογραφικός και λοιπός ιατρικός εξοπλισμός, καθώς και μια ισχυρή γεννήτρια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μεταφέρθηκαν στο...
02 Απριλίου, 2021 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2021 - 20:16

Νέος ιατρικός εξοπλισμός σε νοσοκομείο του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Διαδώστε:
Νέος ιατρικός εξοπλισμός σε νοσοκομείο του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Με την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας παραδόθηκε στο Συριακό νοσοκομείο «Αλ Χοσν» νέος ιατρικός εξοπλισμός. Στο νοσοκομείο, το οποίο τυγχάνει υπό την προστασία του Πατριαρχείου Αντιοχείας, νοσηλεύονται ετησίως περίπου είκοσι χιλιάδες ασθενείς.

Συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, ακτινογραφικός και λοιπός ιατρικός εξοπλισμός, καθώς και μια ισχυρή γεννήτρια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από Ρώσους στρατιωτικούς.

Η βοήθεια παρασχέθηκε ως ανταπόκριση σε αίτημα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου Ι´ προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο. Στη φιλανθρωπική ενέργεια συμμετείχε το Ίδρυμα Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «Ζβεζντά» («Αστέρας»), ο αρχίατρος του νοσοκομείου Χάλεντ Γιαζίτζι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους συνέβαλλαν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη φιλανθρωπική δράση.

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Ρωσικό λαό, στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Ρωσικό στρατό, τον Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Ευχαριστούμε τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη και τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, οι οποίοι συνεργάζονται στενά και ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τους αυτή τη δύσκολη εποχή, παρέχεται σημαντική βοήθεια στις χριστιανικές μας κοινότητες», τόνισε.

Το νοσοκομείο «Αλ Χοσν» ευρίσκεται στην επαρχία Χομς, μια περιοχή της Συρίας, η οποία επλήγη περισσότερο από τις άλλες κατά τις πολεμικές συγκρούσεις. Αυτό το ιατρικό ίδρυμα ειδικεύεται στην παροχή πρώτων βοηθειών καθώς διαθέτει και τμήματα γενικής χειρουργικής, νευροχειρουργικής, ορθοπεδικής και πλαστικής χειρουργικής, γαστρεντερολογίας, παθήσεων κοιλιακών οργάνων, παιδιατρικής, γυναικολογίας, ωτορινολαρυγγολογίας, οφθαλμολογίας, καρδιολογίας, ογκολογίας, νευρολογίας και μολυσματικών ασθενειών. Στο νοσοκομείο εργάζονται σαράντα ιατροί, εκατό νοσοκόμες και τεχνικό προσωπικό.

Με τη βοήθεια ευεργετών το Πατριαρχείο Αντιοχείας ανήγειρε νέο εξαώροφο κτίριο με σκοπό την αύξηση του αριθμού των κλινών (αυτή τη στιγμή πενήντα άτομα μπορούν να νοσηλεύονται ταυτόχρονα για να λάβουν ιατρική περίθαλψη). Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον έκτο όροφο και χάρη στον προσφερθέντα εξοπλισμό θα καταστεί δυνατό σύντομα να λειτουργήσει εκεί τμήμα καρδιοχειρουργικής και εργαστήριο καθετηριασμού. Ρώσοι ειδικοί θα βοηθήσουν τους Σύρους ιατρούς να εγκαταστήσουν και να ρυθμίσουν τον νέο ιατρικό εξοπλισμό.

Όπως τόνισε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Θεοφιλ. Επίσκοπος Σελευκείας κ. Εφραίμ, το Πατριαρχικό νοσοκομείο «Αλ Χοσν» παρέχει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη σε όλους τους ντόπιους κατοίκους ανεξαρτήτως του θρησκευτικού τους δόγματος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων