30/11/2023 30/11/2023 Ως μια προσβολή η οποία θίγει  τους Έλληνες παγκοσμίως χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την απόφαση του Βρετανού Πρωθπουργού, Ρίσι Σούνακ, να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα γινόταν συζήτηση και για την πάγια θέση της χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.  Η απόφαση Σούνακ προκάλεσε...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 8:21
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 15:03

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η απόφαση Σούνακ προσβάλει βαθιά τους Έλληνες παγκοσμίως

Διαδώστε:
Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η απόφαση Σούνακ προσβάλει βαθιά τους Έλληνες παγκοσμίως

Ως μια προσβολή η οποία θίγει  τους Έλληνες παγκοσμίως χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την απόφαση του Βρετανού Πρωθπουργού, Ρίσι Σούνακ, να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα γινόταν συζήτηση και για την πάγια θέση της χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η απόφαση Σούνακ προκάλεσε διπλωματικούς τριγμούς, ωστόσο, ο Έλληνα Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή του  συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτήρισε ως ατυχές γεγονός, το οποίο δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σχολίασε με ανάρτησή του την απόφαση του Ρίσι Σούνακ, καθώς το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και η επανένωσή τους μετά υπόλοιπα γλυπτά στην Αθήνα, αποτελεί εκπλήρωση της ηθικής και ιστορικής ευθύνης του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τον κ. Ελπιδοφόρο.

“Η απόφαση του Rishi Sunak να ακυρώσει απότομα τη συνάντησή του με τον Kyriakos Mitsotakis για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προσβάλλει βαθιά τους Έλληνες παγκοσμίως. Αυτά τα Γλυπτά είναι φάροι της κοινής ανθρώπινης κληρονομιάς μας και η επανένωσή τους στην Αθήνα εκπληρώνει την ηθική και ιστορική ευθύνη του Ηνωμένου Βασιλείου”, έγραψε.

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδη, ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων