06/09/2023 06/09/2023 Τις εργασίες της για την προετοιμασία και οργάνωση της 47ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής ξεκίνησε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 η οργανωτική επιτροπή η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά.   Αυτή η σημαντική συγκέντρωση σηματοδοτεί ένα κομβικό βήμα για την προετοιμασία της επερχόμενης Συνέλευσης, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη του Σαν...
06 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2023 - 8:59

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Έναρξη προετοιμασιών για την 47η Κληρικολαϊκή Συνέλευση

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Έναρξη προετοιμασιών για την 47η Κληρικολαϊκή Συνέλευση

Τις εργασίες της για την προετοιμασία και οργάνωση της 47ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής ξεκίνησε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 η οργανωτική επιτροπή η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά.  

Αυτή η σημαντική συγκέντρωση σηματοδοτεί ένα κομβικό βήμα για την προετοιμασία της επερχόμενης Συνέλευσης, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2024. Οικοδεσπότης αυτής της εκδήλωσης είναι η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο.

“Πολύτιμη περίσταση για την Ελληνορθόδοξη κοινότητά μας”

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το επερχόμενο Συνέδριο δηλώνοντας: “Κάθε Κληρικολαϊκό Συνέδριο είναι μια πολύτιμη περίσταση για την Ελληνορθόδοξη κοινότητα μας, προσφέροντάς μας μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθούμε, να μάθουμε και να  πορευθούμε μαζί στο πνευματικό μας ταξίδι. Θέλω να εκφράσω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φρανσίσκο Γεράσιμο για την ευγενική φιλοξενία αυτής της εκδήλωσης για άλλη μια φορά. Ανυπομονώ να είμαι με όλους στο Σαν Ντιέγκο, όπου θα ενωθούμε με προσευχή, θα γιορτάσουμε την πλούσια κληρονομιά μας και θα συμμετάσχουμε σε ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας”.

«Στον Χριστό, Είμαστε Ένα»

Συμπρόεδροι του Συνεδρίου είναι ο Άρχων Ισίδωρος και η Μαρία Γαρυφαλάκη, μαζί με τον Άρχων Τζέρι και την Τζίνι Ράνγκλας. Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από αφοσιωμένους ανθρώπους τόσο από τη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο όσο και από την Αρχιεπισκοπή. “Όλοι τους έχουν δεσμευτεί βαθιά για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης”, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

“Κατά τους επόμενους μήνες, θα αφιερώσουν τις προσπάθειές τους για να σχεδιάσουν σχολαστικά ένα Συνέδριο που θα εκπροσωπεί αυθεντικά τις αξίες και τις φιλοδοξίες της Ελληνορθόδοξης κοινότητας μας” συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το θέμα του Συνεδρίου θα έχει ως γενικό τίτλο: «Στον Χριστό, Είμαστε Ένα».

Φωτογραφία αρχείου: Δημήτριος Πανάγος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων