05/11/2023 05/11/2023 «Η Εκκλησία μας στέκεται ενάντια στη βία, και ακόμη και στην περίπτωση της αυτοάμυνας, τη θεωρούμε ως λάθος απάντηση σε ένα λάθος πρόβλημα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κατά την χθεσινή Φθινοπωρινή Σύνοδο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στη Νέα Υόρκη. Συμμετείχαν κληρικοί και λαϊκοί ηγέτες από όλη τη χώρα για τις...
05 Νοεμβρίου, 2023 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2023 - 10:14

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Η Εκκλησία στέκεται ενάντια στη βία – Προσευχόμαστε για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Η Εκκλησία στέκεται ενάντια στη βία – Προσευχόμαστε για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο

«Η Εκκλησία μας στέκεται ενάντια στη βία, και ακόμη και στην περίπτωση της αυτοάμυνας, τη θεωρούμε ως λάθος απάντηση σε ένα λάθος πρόβλημα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κατά την χθεσινή Φθινοπωρινή Σύνοδο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στη Νέα Υόρκη.

Συμμετείχαν κληρικοί και λαϊκοί ηγέτες από όλη τη χώρα για τις Συνεδριάσεις Επιτροπών και για να ακούσουν τις εκθέσεις από τα διάφορα τμήματα και τους οργανισμούς της Αρχιεπισκοπής.

Στην κεντρική ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Το Συμβούλιο αυτό, όπως αναφέρεται στο Άρθρο 5 του Κανονισμού της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ασχολείται με θέματα και θέματα που επηρεάζουν τη ζωή, την ανάπτυξη και την ενότητα της Αρχιεπισκοπής. Ζωή – Ανάπτυξη – Ενότητα. Αυτές είναι οι εντολές μας. Αυτές είναι οι ευθύνες και τα καθήκοντά μας ενώπιον του Θεού και των πιστών των Ενοριών μας από άκρη σε άκρη».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος έκανε ιδαίτερη μνεία και στα δεινά των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι «η Εκκλησία μας στέκεται ενάντια στη βία, και ακόμη και στην περίπτωση της αυτοάμυνας, τη θεωρούμε ως λάθος απάντηση σε ένα λάθος πρόβλημα. Όσοι ζουν με το σπαθί στο χέρι τελικά πεθαίνουν από το ίδιο το σπαθί. Προσευχόμαστε για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο σε κάθε Λειτουργία. Ωστόσο, παρατηρούμε ότι τη θέση της ειρήνης παίρνει η επιθετικότητα και ο πόλεμος σε κάθε περίπτωση, ειδικά στη γη όπου περπάτησε ο Σωτήρας μας». (Our Church stands against violence, and even in the case of self-defense, we see it as the wrong answer to a wrong problem. Those who live by the sword eventually die by the sword. We pray for the peace of the world at every Service, but we see peace giving way to aggression and war at seemingly every turn, especially in the land where our Savior walked)

Μια ενημερωτική παρουσίαση από την Επιτροπή Νεολαίας και Νέων Ενηλίκων έκανε η Διευθύντρια των Τμημάτων Νεολαίας και Νέων Ενηλίκων Eva Konstantakos, η οποία τόνισε την ανάπτυξη των προγραμμάτων για τη νεολαία σε όλη τη χώρα και λεπτομερώς το όραμα για το μέλλον.

Πρόσθετες παρατηρήσεις και εισηγήσεις έκαναν ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Κατσιματίδης, ο Γραμματέας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Νίκος Καρακώστας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού  Κολλεγίου “Τίμιος Σταυρός” της Ελληνική Θεολογικής Σχολής Γεώργιος Καντώνης και ο Ανδρέας Βενιόπουλος για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Εθνικό Προσκύνημα Αγίου Νικολάου.

Πλήρης αναφορά για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής έκαναν η Ταμίας Elaine Allen και ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Lazaros (Lou) Kircos,  και ακολούθησε νομική ενημέρωση από τον Νομικό Σύμβουλο Γιώργο Τσουγκαράκη. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Δικαστής Β. Θεόδωρος Μποζονέλης παρουσίασε μια σειρά τροποποιήσεων στον Ενιαίο Ενοριακό Κανονισμό προς έγκριση από το Συμβούλιο.

Η συνάντηση έκλεισε σε πνεύμα αισιοδοξίας για το μέλλον της Εκκλησίας στην Αμερική. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και επιπλέον πληροφορίες.

 

   

Κεντρική φωτογραφία: (Photographs by Brittainy Newman/Brittainy Newman) Assignment ID: 72098974c

Φωτογραφίες: GOARCH/Brittainy Newman

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων