23/05/2023 23/05/2023 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφτηκε την Ι. Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά συνοδευόμενος από 50 και πλέον προσκυνητές από τις Η.Π.Α. Την Τετάρτη 10 Μαΐου, ο Αρχιεπίσκοπος προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Μεσοπεντηκοστής. Κατά το κήρυγμα, ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε έμφαση στην ιστορική, εκκλησιολογική και θεολογική σημασία της...
23 Μαΐου, 2023 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2023 - 10:59

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Σινά

Διαδώστε:
Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Σινά

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφτηκε την Ι. Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά συνοδευόμενος από 50 και πλέον προσκυνητές από τις Η.Π.Α.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, ο Αρχιεπίσκοπος προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Μεσοπεντηκοστής. Κατά το κήρυγμα, ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε έμφαση στην ιστορική, εκκλησιολογική και θεολογική σημασία της Μονής και ευχήθηκε καλή ανάρρωση και πλήρη υγεία για τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανό, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο του.

Ο Δικαίος της Ι. Μονής, Πανοσιολ. Ιερομ. Πορφύριος, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη της ιστορικής και μεγαλοπρεπούς Μονής. Οι προσκυνητές προσκύνησαν τα ιερά λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και τις ρίζες της Αγίας Βάτου (στο ομώνυμο παρεκκλήσιο). Επίσης, επισκέφτηκαν το Μουσείο με τα ιστορικά και βαρυσήμαντα κειμήλια της Μονής. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και ο Δικαίος της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης αντάλλαξαν δώρα και ευχές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος οδήγησε ομάδα προσκυνητών στην Αγία Κορυφή του Θεοβάδιστου Όρους Σινά, εκεί που ο Μωυσής παρέλαβε τις Θεοχάρακτες εντολές. Ατενίζοντας το μοναδικό τοπίο, ο Αρχιεπίσκοπος προσευχήθηκε για την προστασία των αναξιοπαθούντων και των προσφύγων της γης, που, όπως και οι Ισραηλίτες με τον Μωυσή, βρίσκουν καταφύγιο στην θεία αγάπη και προστασία. Η Διαθήκη του Θεού για τους ανθρώπους προϋποθέτει την εμπέδωση και εφαρμογή του θείου νόμου, των πανανθρώπινων αξιών τις οποίες ο Ίδιος ο Δημιουργός εχάραξε στο Όρος Σινά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων