04/01/2023 04/01/2023 Μεγάλος είναι ο αριθμός επισκεπτών στον Άγιο Νικόλαο, στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάταν ο οποίος πριν λίγε εβδομάδες δόθηκε σε ολοκληρωτική λειτουργική χρήση. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Θεόδωρο Καλμούκο και τον Εθνικό Κήρυκα, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2023, ο αριθμός των επισκεπτών Αμερικανών και άλλων εθνικοτήτων στον ιερό ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου...
04 Ιανουαρίου, 2023 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2023 - 9:28

Μεγάλος αριθμός επισκεπτών στον Αγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Διαδώστε:
Μεγάλος αριθμός επισκεπτών στον Αγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Μεγάλος είναι ο αριθμός επισκεπτών στον Άγιο Νικόλαο, στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάταν ο οποίος πριν λίγε εβδομάδες δόθηκε σε ολοκληρωτική λειτουργική χρήση.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Θεόδωρο Καλμούκο και τον Εθνικό Κήρυκα, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2023, ο αριθμός των επισκεπτών Αμερικανών και άλλων εθνικοτήτων στον ιερό ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης ανήλθε στους 1.155. Αυτός ο αριθμός πηγάζει σύμφωνα με τις επίσημες καταμετρήσεις της εταιρείας ασφαλείας που υπάρχει στην είσοδο, η οποία μετρά κάθε εισερχόμενο επισκέπτη.

Ο ναός καταστράφηκε ολοσχερώς, ως γνωστόν κατά το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και έκτοτε παρήλθε διάστημα 21 σχεδόν χρόνων λόγω ποικίλων εμποδίων και δυσκολιών για την ανοικοδόμησή του και ποσό ύψους πέραν των ενενήντα εκατομμυρίων. Η αποπεράτωση του ναού έγινε χάρη στην πρωτοβουλία και εργασία του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου» με πρωτεργάτες τους Μιχάλη Ψαρό, Ντένις Μέχιελ και πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Καρλούτσο.

Τον σχεδιασμό του ναού έκανε ο αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα και την αγιογράφηση ο ιερομόναχος Λουκάς της Μοναστικής Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Ορους.

Τα Θυρανοίξια του ναού τελέσθηκαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στις 2 Νοεμβρίου του 2021 κατά την εν Αμερική επίσκεψή του, ενώ τα εγκαίνια στις 4 Ιουλίου του 2022 από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και συνέπεσαν με την έναρξη της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων