04/12/2023 04/12/2023 Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Lanham, της πολιτείας Μέριλαντ συμμετείχε το διήμερο 2- 3 Δεκεμβρίου 2023 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.   Χθες,  Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε. Συλλειτούργησαν οι εφημέριοι του ναού. Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος...
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2023 - 9:42

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στο Χρυσό Ιωβηλαίο της ενορίας Αγίας Θεοδώρων Lanham του Μέριλαντ

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στο Χρυσό Ιωβηλαίο της ενορίας Αγίας Θεοδώρων Lanham του Μέριλαντ

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Lanham, της πολιτείας Μέριλαντ συμμετείχε το διήμερο 2- 3 Δεκεμβρίου 2023 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.  

Χθες,  Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε. Συλλειτούργησαν οι εφημέριοι του ναού.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής χαρακτήρισε ως ευλογημένα τα μέλη της ενορίας τα οποία αξιώθηκαν να εορτάσουν το Χρυσό Ιωβηλαίο της ενορίας. “Αυτό το Ιωβηλαίο – αυτή η Χρυσή Επέτειος της Ενορίας σας – είναι ένα άνοιγμα για τον καθένα από εσάς να επαναξιολογήσει τις προτεραιότητες της ζωής του”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Το Σάββα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος παρακάθησε στο δείπνο που διοργάνωσε η Ελληνορθόδοξη ενορία όπου και απηύθυνε χαιρετισμό. “Η πολλή αγάπη και οι θυσίες έχουν φέρει αυτή την πολύ ιδιαίτερη κοινότητα στην επιτυχία και τα επιτεύγματα για τα οποία θα πρέπει όλοι να είστε πολύ περήφανοι”, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η ένδοξη ιστορία των πρωτοπόρων Ελλήνων της Αμερικής δεν θα ξεχαστεί ποτέ, λόγω του μέλλοντος που χτίζουν οι Ελληνικές κοινότητες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων