29/06/2022 29/06/2022 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα υποδεχθεί τους δύο εν ζωή προκατόχους του διατελέσαντες Αρχιεπισκόπους Αμερικής Σεβαμιωτάτους κυρίους Σπυρίδωνα και Δημήτριο, οι οποίοι θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα κατά την τελετή έναρξης της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης στη Νέα Υόρκη στις 4 Ιουλίου 2022. Και οι δύο Ιεράρχες αποδέχθηκαν ευχαρίστως την πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου να...
29 Ιουνίου, 2022 - 21:09

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα τιμήσει τους προκατόχους του κατά την Κληρικολαϊκή Συνέλευση

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα τιμήσει τους προκατόχους του κατά την Κληρικολαϊκή Συνέλευση

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα υποδεχθεί τους δύο εν ζωή προκατόχους του διατελέσαντες Αρχιεπισκόπους Αμερικής Σεβαμιωτάτους κυρίους Σπυρίδωνα και Δημήτριο, οι οποίοι θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα κατά την τελετή έναρξης της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης στη Νέα Υόρκη στις 4 Ιουλίου 2022.

Και οι δύο Ιεράρχες αποδέχθηκαν ευχαρίστως την πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου να παραστούν και να συμμετάσχουν τόσο στην ιστορική τελετή των εγκαινίων του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου όσο και στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε τα εξής:

“Οκτώ άνδρες έχουν ηγηθεί της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής μας τα τελευταία εκατό χρόνια. Θεωρούμε ιδιαίτερη ευλογία το γεγονός ότι έχουμε μαζί μας δύο από τους ηγέτες αυτούς, καθώς εορτάζουμε το ιωβηλαίο των εκατό ετών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας. Ας αδράξουμε την ευκαιρία να φανερώσουμε την Εκκλησία στην πληρότητά της, συνερχόμενοι επί το αυτό.

Ας ευχαριστήσουμε τους δύο διατελέσαντες Αρχιεπισκόπους μας για την προσφορά τους και ας οραματιστούμε όλοι μαζί τη δεύτερη εκατονταετία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ας μείνει στη μνήμη η εκατονταετηρίδα μας ως μία ιστορική στιγμή θεραπείας των πληγών του παρελθόντος, ενότητας, συμφιλίωσης και ειρήνης, ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα εκατό χρόνια ως μία Αρχιεπισκοπή, ενωμένη στην αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού”.

Η τελετή έναρξης της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Marriott Marquis στις 4 Ιουλίου 2022 και ώρα 17:00. Θα προηγηθεί το πρωί η τελετή των εγκαινίων του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου.

Στην τελετή έναρξης θα παραστούν όλοι οι εγγεγραμμένοι αντιπρόσωποι και παρατηρητές της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, καθώς επίσης και ο αντιπρόσωπος του συνεδρίου της Εθνικής Φιλοπτώχου. Επίσης, η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων