02/04/2024 02/04/2024 Στα 65 χρόνια από την ημέρα που είχε ενθρονιστεί ο αοίδιμος προκάτοχός του κυρός Ιάκωβος αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, χαρακτηρίζοντας τον μακαριστό Ιεράρχη ως αλησμόνητο με την κληρονομιά που άφησε πίσω του να ζει μέχρι τις μέρες μας.  Στις 14 Φεβρουαρίου 1959 ο Ιάκωβος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής....
02 Απριλίου, 2024 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 10:36

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την κληρονομιά του μακαριστού Ιακώβου 65 χρόνια μετά την ενθρόνισή του

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την κληρονομιά του μακαριστού Ιακώβου 65 χρόνια μετά την ενθρόνισή του

Στα 65 χρόνια από την ημέρα που είχε ενθρονιστεί ο αοίδιμος προκάτοχός του κυρός Ιάκωβος αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, χαρακτηρίζοντας τον μακαριστό Ιεράρχη ως αλησμόνητο με την κληρονομιά που άφησε πίσω του να ζει μέχρι τις μέρες μας. 

Στις 14 Φεβρουαρίου 1959 ο Ιάκωβος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής. Η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου την 1η Απριλίου 1959 απετέλεσε την απαρχή µιας νέας εποχής για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αµερική. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, σεβαστός από όλους τους εκκλησιαστικούς ηγέτες στις Ηνωµένες Πολιτείες, αποσύρθηκε την 29η Ιουλίου 1996 από την Αρχιεπισκοπεία έχοντας προσφέρει 37 χρόνια διακονίας στα οποία διακρίθηκε για την ηγετική του συµβολή στην προώθηση της θρησκευτικής ενότητος, στην αναζωογόνηση της Χριστιανικής Λατρείας, και στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωµάτων.

Η ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων