03/05/2024 05/05/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ με τη Χριστίνα Βίδου και μίλησε για το πως οι ομογενείς μας στις Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν αυτές τις ημέρες την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας και του Θείου Πάθους. Μιλώντας από τον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Φιλαδέλφειας, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε πως οι Έλληνες...
03 Μαΐου, 2024 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2024 - 0:44

Ο Νέας Ιερσέης Απόστολος για τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Ελληνική Ομογένεια των ΗΠΑ

Διαδώστε:
Ο Νέας Ιερσέης Απόστολος για τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Ελληνική Ομογένεια των ΗΠΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ με τη Χριστίνα Βίδου και μίλησε για το πως οι ομογενείς μας στις Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν αυτές τις ημέρες την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας και του Θείου Πάθους.

Μιλώντας από τον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Φιλαδέλφειας, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε πως οι Έλληνες της Αμερικής ετούτες τις ημέρες ρυθμίζουν έτσι τις βιοτικές τους μέριμνες και δραστηριότητές ώστε να μπορούν να βρίσκονται όλη την εβδομάδα στις Ακολουθίες, συνεχίζοντας έτσι τις παραδόσεις των προγόνων τους.

Επίσης αναφέρθηκε στην σημασία της ελληνικής γλώσσας μέσα από την οποία διαδόθηκαν τα Ευαγγέλια σε όλο τον κόσμο, γεγονός το οποίο γνωρίζουν ιστορικά και τιμούν όλα τα Χριστιανικά δόγματα και Εκκλησίες στην πολυεθνική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ερωτηθείς για την σημασία της ακολουθία των Αγίων Παθών ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίθηκε λέγοντας πως ο Χριστός είναι η πηγή της αγάπης και ευχήθηκε κλείνοντας να παύσουν οι πόλεμοι και να πρυτανεύσει η ποθητή ειρήνη.

Δείτε τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Αποστόλου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων